ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται η αγωνία-Πολυ κακό για το τίποτα η πενταμερής;

Παρατείνεται η αγωνία για την Αθήνα,  καθώς, ύστερα από δύο ώρες διαβουλεύσεων, οι Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν ότι… η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της και αυτό ήταν το μοναδικό μήνυμα που της έστειλαν… 

Έτσι ούτε η πολιτική λύση για τους αισιόδοξους, ούτε το τελεσίγραφο για τους απαισιόδοξους, δεν ήρθε από το Βερολίνο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον το θολό τοπίο των διαπραγματεύσεων.

Αν και  αρχικά η συνάντηση ήταν τριμερής, με τους Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, ωστόσο την τελευταία στιγμή κάθισαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και οι Κριστίν Λαγκάρντ και ο Μάριο Ντράγκι. 

Αν και στις κοινές δηλώσεις τους, οι Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα της Ελλάδας, η συνάντηση από τριμερής έγινε πενταμερής, ώστε να τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η χώρα μας πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε να υπάρξει άμεσα συμφωνία. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι και οι πέντε που συμμετείχαν στη συνάντηση, θα παραμείνουν σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση, τις προσεχείς ημέρες.

Διαβάστε σχετικά: