ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Συμφωνούμε με τη Μέρκελ για την Ελλάδα

Ότι είναι «σκληρότερος» όσον αφορά την Ελλάδα έναντι της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διαψεύδει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

 

 

 

«Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως», υπογράμμισε  σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche.

Ο κ. Σόιμπλε εξαπέλυσε και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «παραπλάνησε τους ψηφοφόρους του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, υποσχόμενος ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις». 

«Ίσως δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιες υποσχέσεις… Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά o γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προσπάθησε επανειλημμένα να βρει τρόπο να κρατήσει την Ελλάδα στα πόδια της. «Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της (…) το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως ‘του σκληρού’ απέναντι στην Αθήνα» είπε. 

«Η Ευρώπη βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πρέπει να δρας με λογική, και αυτό είναι που καθιστά τις τρέχουσες συνομιλίες με την Ελλάδα τόσο κουραστικές» ανέφερε δε. 

Διαβάστε επίσης:

 Λαγκάρντ: Η ευθύνη είναι τώρα στους Έλληνες