LIFESTYLE

Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει τις top συμβουλές για γρήγορο αδυνάτισμα!

Η γκουρού της εκγύμνασης που έχει κάνει τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή τρόπο ζωής μιλάει στο περιοδικό ΕΓΩ weekly και προτείνει λύσεις για αποτελεσματικό αδυνάτισμα ακόμα και λίγο πριν βγούμε στην παραλία.

Η Ελένη Πετρουλάκη δίνει συμβουλές για καλίγραμμο σώμα κι εξηγεί ότι το τρίπτυχο είναι σωστή διατροφή, άσκηση και συμπληρώματα.

Τι απαιτείται για να δημιουργήσεις ένα καλλίγραμμο σώμα;

«Πρωτίστως πειθαρχία. Το απαραίτητο τρίπτυχο είναι «σωστή διατροφή-άσκηση-συμπληρώματα». Η διατροφή μας δεν είναι επαρκής. Δεν γίνεται να καλύψει τις ανάγκες μας για δύναμη, ενέργεια και αντοχή. Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι είναι διαφορετικά τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες δηλαδή, και οι πρωτεΐνες, από τα αναβολικά. Οι περισσότεροι έχουν μια λάθος αντίληψη και πιστεύουν ότι τα πρώτα προκαλούν βλάβες στο συκώτι. Δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας σε αυτό».

Ποια δίαιτα θα πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να χάσει κιλά;

«Καταρχήν αποφεύγουμε τους υδατάνθρακες το βράδυ, περιορίζοντας τους μόνο στο πρωινό και μεσημεριανό μας γεύμα. Καλό είναι το πρωινό να περιλαμβάνει μούσλι με δημητριακά ολικής άλεσης, γιαούρτι με 2% λιπαρά, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα και να αντικαθιστούμε το δεκατιανό με ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Το μεσημεριανό θα πρέπει να αποτελείται από ψητό κοτόπουλο, βραστή πατάτα ή ρύζι και λαχανικά. Για το απογευματινό επιλέγουμε ένα γιαούρτι 2%, μία μπάρα δημητριακών ή ένα milkshake πρωτεΐνης και το βράδυ μόνο κρέας με σαλάτα. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι το πρωί για πρόσληψη ενέργειας- ποτέ το βράδυ!».

Μπορεί ένας άντρας η μια γυναίκα που έχει δέκα κιλά επιπλέον να γίνει fit σε δυο μήνες;

«Μπορεί. Οφείλει να κάνει τη σωστή διατροφή, να αντικαταστήσει τα δύο από τα πέντε γεύματα του με πρωτεΐνη και να πάρει λιποδιαλύτες. Όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι οι λιποδιαλύτες χωρίς προπόνηση δεν κάνουν τίποτα».