ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα βόμβα Σόιμπλε: Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα ας βγει από το ευρώ

Νέα «βόμβα» από τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τις παρεμβάσεις που έκαναν ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά το πέρας της συνόδου των G7.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Σόμπλε δήλωσε πως είναι πρόθυμος να αφήσει την Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ, αν δεν υπάρξουν  μεταρρυθμίσεις.

Μέρκελ και Ολαντ

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι ισχυροί του πλανήτη μίλησαν λίγο για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

«Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και κάθε μέρα μετράει» υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ για να συμπληρώσει «Αλληλεγγύη σημαίνει ότι και η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, η καγκελάριος επιβεβαίωσε το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί και να μην είναι καθοριστικό.
Η Ανγκελα Μέρκελ, εξάλλου, υποστήριξε ότι «τα μέτρα που έχουν προταθεί από την Τρόικα έχουν οδηγήσει σε επιτυχία σε άλλες χώρες».

Ολάντ: Μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις αλλά η Αθήνα πρέπει να βιαστεί

Ο Φρανσουά Ολάντ σημείωσε πως πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου των G7.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ολάντ σημείωσε ακόμα πως πρέπει τις επόμενες ώρες ή ημέρες να σημειωθεί πρόοδος στις τεχνικές συζητήσεις για την Ελλάδα. Όπως τόνισε, το τέλος Ιουνίου είναι η τελευταία δυνατή διορία για την Ελλάδα.