ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση : Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία»

Παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πάση θυσία» επιλέγουν οι πολίτες που επιρρίπτουν ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ.

 

Ειδικότερα, το 57,5% συμφωνεί με την άποψη ότι παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκφράζει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, η χώρα πρέπει να παραμείνει σε αυτή, διαφορετικά θα απομονωθεί. 

Το 18,8% συμφωνεί με την άποψη πως η ΕΕ αποτελεί πρόοδο και είναι αναγκαία η παραμονή της χώρας μας σε αυτή, ενώ το 21,3% συμφωνεί με την άποψη ότι η Ένωση εκφράζει συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα και η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει.

Ως προς τις καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας, το 56,3% των ερωτηθέντων επιρρίπτει ευθύνες στους δανειστές, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό – το 37,4%- επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική πλευρά. 

Ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων, η συντριπτική πλειοψηφία, το 67,8%, θεωρεί πως θα λήξει με συμβιβασμό που θα περιέχει υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας. Το 19,4% θεωρεί πως θα επιτευχθεί συμβιβασμός με υποχωρήσεις κυρίως από την πλευρά τωνδανειστών, ενώ το 8,3% εκτιμά πως θα επέλθει ρήξη.