ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Όχι» σε συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας δώσει τα ίδια

«Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία, να σπάσει ο φαύλος κύκλος» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν τη συνάντηση που είχε με τον Στ. Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με την οποία εγκαινίασε μια σειρά επαφών προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

 

 

 

«Το μείζον είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία, και αυτό δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κυβέρνηση, είναι για τη χώρα να μην πάμε σε συμφωνία που σε έξι μήνες θα μάς δώσει τα ίδια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αφήνοντας αιχμές για την πολυφωνία που επικρατεί στο στρατόπεδο των εταίρων πρόσθεσε: 

«Είναι δύσκολο να μιλάς με πολλούς συνομιλητές… Έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους, οι άλλοι θέλουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Δεξιά είναι ο δρόμος της καταστροφής και του Κούγκι, και αριστερά ο δρόμος της ευρωπαϊκης πορείας. Πρέπει να διαλέξει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού για ενημέρωση των κομμάτων για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης, ο Αλ. Τσίπρας έκανε δεκτή τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και κατόπιν τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αμέσως μετά θα προσέλθει στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής της αντίδρασης της Κομισιόν και όχι μόνο, μετά το σαφές μήνυμα που εστάλη προς τους θεσμούς αφού ολοκληρώθηκε χθες άλλη μία μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

«Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης», έλεγε χθες το βράδυ σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζοντας αφενός τη δήλωση του κ. Γιάννη Δραγασάκη και αφετέρου το «καυτό» 48ωρο στις Βρυξέλλες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:

 Επί τάπητος το «ελληνικό ζήτημα» στις Βρυξέλλες το απόγευμα