ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή

Την προειδοποίηση ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα τελειώνει, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή ακόμη και τώρα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ευρωπαίος αξιωματούχος χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για την αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, λέγοντας πως το πιο πιθανό είναι να ειπωθεί εκ νέου ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

 

 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι από τους Έλληνες εξαρτάται η παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων και πρότεινε την αναβολή της εκλογής του νέου προέδρου του Eurogroup μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να μπορέσουν οι αξιωματούχοι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα γίνει εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα και θα ειπωθεί ξανά ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι μάλλον σύντομο» δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από την Ελλάδα να ενεργοποιήσει και πάλι τις
συζητήσεις.

Διαβάστε επίσης: