ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Viva Tsipras, Viva New Greece»-Ο Όλιβερ Στόουν αποθεώνει τον Τσίπρα

 «Δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση που να μπορούσε ο κόσμος να σεβαστεί. Μέχρι τώρα. Viva Tsipras. Viva New Greece. Και μην πιστεύετε όσα διαβάζετε στα αμερικάνικα media».

Με μια αρκετά μακροσκελή και αποθεωτική ανάρτηση στο facebook, στην οποία εξηγεί πως η απουσία του από τον κοινωνικό ιστότοπο για αρκετό καιρό, οφείλεται στα γυρίσματα της νέας του ταινίας για τον Σνόουντεν, ο διάσημος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν γράφει για το Grexit, τα «χώνει» στα αμερικάνικα media και θυμάται το «Z» του Κώστα Γαβρά.

Ο σκηνοθέτης ανακαλεί στη μνήμη του και μοιράζεται τις στιγμές της γνωριμίας του με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από δύο χρόνια στην Κροατία. Προτείνει για ανάγνωση το άρθρο με τίτλο «Germany is Bluffing on Greece», που κατά την γνώμη του εξηγεί την κρίση, σε αντίθεση με αυτά που λένε τα αμερικάνικα media.

Στη συνέχεια, μιλάει για την προδοσία του Τσόρτσιλ στον εμφύλιο, θυμίζει ότι ο Νίξον στήριξε την δικτατορία του ’67 και καταλήγει: «Δεν υπήρξε ποτέ μια ελληνική κυβέρνηση που να μπορούσε ο κόσμος να σεβαστεί. Μέχρι τώρα. Viva Tsipras. Viva New Greece. Και μην πιστεύετε όσα διαβάζετε στα αμερικάνικα media».