ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Το ΔΝΤ εξακολουθεί να συμμετέχει στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα και επιθυμεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, δήλωσε από το Λουξεμβούργο η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, ούτε δυνατότητα καθυστέρησης.

 

 

Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 30 Ιουνίου, τότε θα θεωρηθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας, δήλωσε κατηγορηματικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε πως η 30ή Ιουνίου είναι οριστικά η καταληκτική ημερομηνία για την Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης ή περιόδου χάριτος στην καταβολή του ποσού των δόσεων του Ιουνίου, που όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση έχουν ενοποιηθεί και ανέρχονται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ. 

Από την 1η Ιουλίου η χώρα θα θεωρείται ότι χρεοκόπησε, τόνισε η κυρία Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας: «Αλλά ειλικρινά ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

Η Λαγκάρντ επεσήμανε ότι Ελλάδα και ευρωζώνη πρέπει να προσεγγίσουν έξυπνα την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Διαβάστε επίσης: