ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Το «όχι» την Κυριακή ενισχύει τη θέση του Σόιμπλε

Έκκληση στον πρωθυπουργό να κρατήσει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση κάνει η Φώφη Γεννηματά, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα “να ανταποκριθεί  στην μεγάλη ανάγκη να κρατήσει τη γέφυρα διαλόγου με τους Ευρωπαίους”. Η κ. Γεννηματά κατέκρινε την επιλογή για δημοψήφισμα και προτείνει έκτακτη σύνοδο κορυφής και παράταση μέχρι να φτάσουμε σε μία λύση μέχρι τη διαπραγμάτευση. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι  το “όχι” την Κυριακή ενισχύει τη θέση του Σόιμπλε. 

 

Ζήτησε δε να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των λαθών της και υπογράμμισε ότι  το βάρος που έπρεπε να σηκώσει ο ίδιος το μεταθέτει στο λαό. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επέλεξε να ζητήσει χρόνο χωρίς χρήματα και αύξησε το δημοσιονομικό κενό και πρόσθεσε ότι ήταν μία κακή συμφωνία, ωστόσο υπογράμμισε ότι η δική του πρόταση με εκείνη των Θεσμών απέχει λίγο στον αριθμό των μέτρων. 

Το δημοψήφισμα, όπως είπε, οδηγεί στο διχασμό είτε στη χρεοκοπία αυτού του λαού και πως ο πρωθυπουγός υποσχέθηκε  να δώσει εναλλακτική λύση και δεν έδωσε. “Οι δηλώσεις του τώρα είναι στην άλλη όχθη σε σχέση με την άλλη βδομάδα” και συμπλήρωσε ότι πριν πάμε στο επόμενο βήμα να δούμε τι θα γίνει μέχρι την Κυριακή.

Η κ. Γεννηματά επανέλαβε ότι το “ναι” κράτα την πόρτα της Ευρώπης ανοιχτή και πως η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι μπορεί μία επιτευχθεί μία νέα συμφωνία με άλλους όρους.  “Η προσπάθεια που κάνω είναι να ξανά βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσων, αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι η ελπίδα, πρέπει να βρίσκουν λύσεις και όχι να κατασκευάσουν αδιέξοδα.

Διαβάστε επίσης: