MEDIA

Πρωτοφανής καβγάς Στάη με Κατρούγκαλο… «Είναι φτηνή ερώτηση»!- «Δεν ντρέπεστε»!(βίντεο)

«Α! Σας φιμώσαμε! Εμείς φιμώσαμε την προπαγάνδα»!
«Πως είπατε; Καλά δεν ντρέπεστε να μου μιλάτε έτσι; Είναι δυνατόν να μην μας αφήνετε να κάνουμε ερώτημα, κρίνοντας το; Χρησιμοποιώντας τη λέξη φτηνή;»

Δεν είχε προηγούμενο η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Γιώργο Κατρούγκαλο και Έλλη Στάη παρότι το κλίμα ήταν στην αρχή καλό με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει πως «συμπαθεί» τη δημοσιογράφο στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι.

«Κύριε Κατρούγκαλε, αυτή η συμφωνία θα έρθει σε 48 περίπου ώρες…» ξεκίνησε την ερώτηση της η Έλλη Στάη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος τη διέκοψε χαρακτηρίζοντας το ερώτημα αυτό «φτηνό», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για προπαγάνδα.

«Αυτή είναι φτηνή ερώτηση κυρία Στάη! Δεν είπε τέτοιο πράγμα ο Τσίπρας»…

«Κύριε Κατρούγκαλε δε σας επιτρέπω να χρησιμοποιείται τη λέξη φτηνή για την ερώτηση μου»!

«Ούτε εγώ σας επιτρέπω να μου λέτε τι μου επιτρέπετε, αυτή τη στιγμή θέλω ερώτηση από εσάς, δεν κάνω σύγκρουση εγώ. Θέλω μια τίμια ερώτηση από έναν τίμιο δημοσιογράφο»!

«Το ότι μπορεί να μην συμφωνείτε με την άποψή μου δεν σημαίνει ότι εγώ δεν είμαι σοβαρή. Αφήστε μας λοιπόν να έχουμε φωνή».

«Α! Σας φιμώσαμε! Εμείς φιμώσαμε την προπαγάνδα»!

Η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, αλλά ακολούθησε δεύτερος γύρος όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε το χαρακτηρισμό «φτηνή»…

«Πως είπατε; Καλά δεν ντρέπεστε να μου μιλάτε έτσι; Είναι δυνατόν να μην μας αφήνετε να κάνουμε ερώτημα, κρίνοντας το; Χρησιμοποιώντας τη λέξη φτηνή;»

«Δεν μπορώ να κρίνω τις ερωτήσεις σας; Δεν μπορώ να κρίνω το όργιο της προπαγάνδας, δεν μπορώ να κρίνω το προβοκάρισμα; Όταν μιλάτε για 48 ώρες και διαστρεβλώνετε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός αυτό κάνετε. Δεν είπε αυτό ο Πρωθυπουργός, είπε σε 48 ώρες θα κινηθούμε για να έχουμε συμφωνία.»

Η Έλλη Στάη στη συνέχεια θέλησε να δώσει το λόγο στον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη και το σχόλιο του Γιώργου Κατρούγκαλου πως «από εκείνον δέχεται οποιαδήποτε ερώτηση καθώς το ΚΚΕ το σέβεται απολύτως» πυροδότησε ξανά το έκκρυθμο κλίμα, αφού ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε τον αρχικό χαρακτηρισμό για το ερώτημα της Έλλης Στάη.

«Κύριε Κατρούγκαλε νομίζω έχετε ξεπεράσει το όριο…»
«Να με αποκλείσετε τότε. »
«Εγώ δεν σας αποκλείω κύριε Κατρούγκαλε γιατί δεν είμαι καναλάρχης. Δεν δεχόμαστε να μας μιλάτε έτσι»!

Ο Αντώνης Σρόιτερ επενέβη ώστε να ρίξει τους τόνους και να δοθεί ένα τέλος στο στο on air επεισόδιο, όπως και συνέβη:

«Ένα λεπτό Έλλη, σε παρακαλώ! Κύριε Κατρούγκαλε επειδή εκπροσωπώ αυτό το κανάλι σήμερα και επειδή είστε σε ένα κανάλι το οποίο με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ τον περασμένο μήνα προέβαλε κατά 70% τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 12% τις θέσεις τις ΝΔ και σε ποσοστά κάτω του 10% τα ποσοστά των άλλων κομμάτων. Ένα το κρατούμενο. Επειδή είστε σε ένα κανάλι που μέχρι να έρθετε, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρήλασαν από εδώ, αναγνώρισαν την αντικειμενικότητα του σε όλη αυτή την πορεία. Επειδή επίσης είστε σε ένα κανάλι στο οποίο έχετε φιλοξενηθεί με συνθήκες απόλυτης δικαιοσύνης πάρα πολλές φορές και νομίζω το αναγνωρίζετε, χρόνια τώρα, καλό θα ήταν αν έχετε αυτή τη δυνατότητα να κάνετε έναν διαχωρισμό και να μιλάτε για τα μέσα που όπως είπατε κάνουν προπαγάνδα και για τα μέσα που δεν έκαναν και ξέρετε πολύ καλά ότι η γενίκευση είναι η αρχή του φασισμού.

«Απολύτως έτσι. Εγώ σε αυτό που λέτε συναινώ και συνυπογράφω. Εγώ μίλησα για το σύνολο των ΜΜΕ, που στο σύνολο τους με εξαιρέσεις, πράγματι δεν ήταν αντικειμενικά την προηγούμενη εβδομάδα. Είχα πρόσκληση και σε άλλα κανάλια. Στο δικό σας ήρθα, στο ΣΚΑΪ την απέκλυσα. Ούτως ή άλλως, ούτε ως προς την κυρία Στάη αμφισβητώ την αντικειμενικότητα της ως δημοσιογράφου. Αυτό που είπα προηγουμένως είναι ότι μία συγκεκριμένη ερώτηση…» είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Έλλη Στάη θεώρησε το επεισόδιο λήξαν»

«Εγώ δέχομαι τη συγγνώμη του κυρίου Κατρούγκαλου όπως θα λέγαν στη Βουλή. Κύριε Κατρούγκαλε το δέχομαι για να πάμε παρακάτω.»

πηγή: zappit.gr

Διαβάστε σχετικά: