ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενωμένη η Ελλάδα αύριο στις Βρυξέλλες – Η Γερμανία προεξοφλεί το δικό της όχι – Θέλουν λύση οι δανειστές;

Να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευθεί για όλο τον ελληνικό λαό μια συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές, εξουσιοδοτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή (πλην ΚΚΕ που διαχώρισε τη θέση του και της Χρυσής Αυγής που επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στην σύσκεψη) στο πλαίσιο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. 
 

 

 

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, έπειτα από απαίτηση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ και η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψαν ανακοινωθέν το οποίο αναμένεται σε λίγα λεπτά και στο οποίο δεσμεύονται ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η προοπτική αυτή..

«Δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να υπογράψει νέα μνημόνια με σκληρά μέτρα» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εξηγώντας ότι είτε συμφωνία με μνημόνια, είτε Grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού και διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι συνολική ρήξη με την ΕΕ. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι «είναι στο χέρι της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας». 

«Η συμφωνία είναι μονόδρομος» τόνισε ο κ. Καμμένος. 

Θεοδωράκης: Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές 

«Το ανακοινωθέν λέει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο με ανάπτυξη« τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι μετά την ολοκήρωση του Συμβουλίου. 

Γίνεται μια προσπάθεια να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα του ελληνικού λαού, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. 

«Συζητήθηκαν όσα προηγήθηκαν και όσα θα διεκδικήσει η χώρα τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Θεοδωράκης. 

«Δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες κρίσιμες στιγμές» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρινίζοντας ότι δεν είναι η ώρα για κριτική. «Αν τα πράγματα ηρεμήσουν θα είμαστε εδώ να κάνουμε και πολιτική κριτική ο ένας στον άλλο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ 

Διαβάστε επίσης: