ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής LIVE: Ομπάμα-Ολάντ στο πλευρό της Ελλάδας – Η Γερμανία τα θέλει όλα

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το ελληνικό ζήτημα, μετά και τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup.

 

 

 

Και το χρέος μέσα…

Στο προσχέδιο του Eurogroup υπάρχει και αναφορά στο χρέος. Δεν προβλέπεται ονομαστικό κούρεμα αλλά δεν αποκλείεται η ελάφρυνσή του!

Time out… exit!

Στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων του Eurogroup, υπάρχει η πρόβλεψη για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ όπως ήθελε ο Σόιμπλε! 

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Δεν θα υπάρξει συμφωνία με κάθε κόστος. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα, τόσο για το μέλλον της Ελλάδας, όσο και για την Ευρώπη. Σήμερα θα δούμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Επιμένει ο Σόιμπλε

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal στο προσχέδιο του Eurogroup, μετά από απαίτηση της Γερμανίας, θα περιλαμβάνεται η πρόταση του Βόλφγκαγνκ Σόιμπλε για πενταετές Grexit της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι!

Εκτός… πλάνου το Grexit

Η ανταποκρίτρια των Financial Times στο Παρίσι, πάντως, μετέδωσε νωρίτερα πως αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε ότι το Plan B, δηλαδή το Grexit, δεν είναι στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής…