ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: Το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια-Η διαγραφή χρέους είναι παράνομη

Απόλυτη  πως δεν συζητά κανένα κούρεμα χρέους, εμφανίστηκε η Άγκελα Μέρκελ  στο βήμα της Γερμανικής Βουλής, επισημαίνοντας πως  “Η διαγραφή χρέους είναι παράνομη στην ευρωζώνη”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επέρριψε όλη την ευθύνη της τελευταίας εμπλοκής στο ελληνικό ζήτημα στην ελληνική κυβέρνηση,  λέγοντας ότι διέκοψε τη διαπραγμάτευση και πήγε σε δημοψήφισμα ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:
“Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές με δύο υποσχέσεις: να σταματήσει τη λιτότητα και να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη,. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα” 

«Ακόμη και με έντονες οι διαφοροποιήσεις εμείς θα πιστέψουμε πως η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Το ευρώ βρίσκεται πάνω από κόμματα και χώρες. Μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων λαών της Ευρώπης κατεστράφη το πιο σημαντικό νόμισμα η εμπιστοσύνη. Στις 20 Φεβρουάριου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε το πρόγραμμα βοήθειας όμως η Ελλάδα μονομερώς το διέκοψε δημιουργώντας πρόβλημα στην χρηματοδότησή της. Έτσι διακόπηκε η προσπάθεια. Το αποτέλεσμα του Ελληνικού δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.