ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου το μεσημέρι

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις 12 το μεσημέρι.

 

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Προέδρου της Βουλής και σε συνέχεια της επιστολής της τόσο προς τον Πρωθυπουργό, όσο και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία και κατήγγειλε την «αντισυνταγματική» διαδικασία με την οποία έχουν εισαχθεί τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Στην επιστολή της η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού» ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις- μέλη της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές.

Όπως ανέφερε, επιχειρείται παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης.

«Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν Υπουργοί οι οποίοι δεν συμμερίζονται το περιεχόμενό του, αλλά αντιτάσσονται ευθέως σε αυτό, και εξαναγκάζονται να υπερψηφίσουν βουλευτές οι οποίοι επίσης αντιστρατεύονται το περιεχόμενό του. Όλα αυτά υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας», σημείωνε η κ. Κωνσταντοπούλου στην επιστολή της.

Διαβάστε επίσης: