ΔΙΕΘΝΗ

Οι Γερμανοί πολίτες προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

H συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών πιστεύει ότι και με τη νέα βοήθεια η Ελλάδα δεν θα αποφύγει μακροπρόθεσμα τη χρεοκοπία.

 

 

 

Στο νέο βαρόμετρο του ZDF η πλειονότητα των Γερμανών τάσσεται και πάλι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ στις αρχές Ιουλίου το 52% προτιμούσε την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα, πλέον το ποσοστό έχει υποχωρήσει στο 45%, με το 50% να τάσσεται πλέον υπέρ της παραμονής.

Το νέο πακέτο στήριξης πάντως φαίνεται να διχάζει τους Γερμανούς: το 48% το θεωρούν μάλλον καλό, ενώ το 49% μάλλον κακό.

Πάντως η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, και συγκεκριμένα το 71%, πιστεύουν ότι και με τη νέα βοήθεια η Ελλάδα δεν θα αποφύγει μακροπρόθεσμα τη χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα το 22% χαρακτηρίζει τα συμπεφωνημένα μέτρα περικοπών και μεταρρυθμίσεων πολύ σκληρά, το 50% τα θεωρεί σωστά ενώ το 20% όχι αρκετά σκληρά.

Ικανοποιημένοι είναι πάντως οι περισσότεροι Γερμανοί με το έργο του υπουργού Οικονομικών. Το 74% πιστεύουν ότι ο Β. Σόιμπλε κάνει καλά τη δουλειά του. Αντίθετη άποψη έχει το 19%. Θετικά αξιολογεί το έργο της καγκελαρίου Α. Μέρκελ το 62% των ερωτηθέντων ενώ αρνητικά το 31%.

Διαβάστε επίσης: