ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ώρα της λυπητερής για τους Έλληνες Πολίτες – Πόσα θα πληρώσουμε και πότε

Μόνο οι αύξηση στους άμεσους φόρους και τον ΦΠΑ είναι ίση με 1,1 δισ. Συνολικά οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν εφέτος μέσα σε λιγότερο από έξη μήνες 8 δισ ευρώ σε φόρους κάθε είδους.

 

 

 

Τρία δισ ευρώ θα πληρώσουμε φέτος μέσω της φορολογίας εισοδήματος. Ήδη υπολογίζονται σε 1.246.000 οι φορολογούμενοι που θα πάρουν (αν δεν έχουν πάρει ήδη) ειδοποίηση για πληρωμή επιπλέον φόρου. Η πρώτη δόση λήγει την τελευταία μέρα του μήνα και οι επόμενες δύο είναι τέλη Σεπτέμβρη και τέλη Οκτώβρη. 

Παράλληλα (πιθανότατα από τον Αύγουστο) θα αρχίσουν να τρέχουν και οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς την παραμικρή έκπτωση και στην καλύτερη θα είναι έξι, ενώ στην χειρότερη θα είναι τέσσερις. Όσες και να είναι οι δόσεις πάντως και φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν 2,65 δισ ευρώ.

Επιπλέον 251 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι λόγω της έκτακτης εισφοράς που επιστρέφει στα προ εκπτώσεων επίπεδα και αυτή είναι μια μηνιαία αιμορραγία.
Καθημερινή είναι όμως η αιμορραγία στην τσέπη όλων μας από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ με το κράτος να προσδοκά ως το τέλος του χρόνου σε επιπλέον έσοδα της τάξης των 800 εκατομμυρίων.

Μόλις 48,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα επιπλέον έσοδα από την αύξηση του φόρου πολυτελείας, όμως και αυτόν κάποιοι θα πρέπει να τον πληρώσουν, ενώ οι φόροι δεν σταματούν εδώ.

Με τους φορολογούμενους να έχουν ήδη καταβάλει τουλάχιστον τρεις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και τουλάχιστον δυο δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα πάρουν σειρά τα τέλη κυκλοφορίας… Θα δώσουμε δηλαδή επιπλέον ένα δισ ευρώ στο κράτος για να … κλείσει καλά η χρονιά

Και όλα αυτά με την τρόικα (ή κουαρτέτο αν προσθέσει κανείς τον ESM) να επιμένει ότι οι δόσεις για χρέη πρέπει να γίνουν λιγότερες, αλλά και με μισθούς και συντάξεις να μειώνονται…

Διαβάστε επίσης: