ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εφοριακοί στο κυνήγι της φοροδιαφυγής -Κλειστές εφορίες μία με δύο ημέρες την εβδομάδα

Σπιθαμή προς σπιθαμή θέλουν να ελέγξουν τους τουριστικούς προορισμούς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα στοιχεία που καταφτάνουν από τις πρώτες διερευνητικές εξορμήσεις στα πιο δημοφιλή νησιά, είναι τρομακτικά.

 

 

Ο αναπλρηωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του χθες, αποκάλυψε ότι οι εφορίες, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, δεν θα λειτουργούν και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι κλειστές μία ή δύο ημέρες, ώστε οι υπάλληλοι να συνδράμουν στους επί τόπους ελέγχους».

Σήμερα, ωστόσο, ο ίδιος και η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου θα παρουσιάσουν το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής ειδικά στο πεδίο του ΦΠΑ και στόχος είναι κατ' αρχάς να γίνει επιτέλους αισθητή η παρουσία των ελεγκτών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Στο πλαίσιο αυτό οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων μερικών επιτόπιων ελέγχων, που κάθε ένα θα αποτελείται από δυο τουλάχιστον υπαλλήλους, για τη διενέργεια ελέγχων εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων κυρίως σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα, εκδίδοντας γενική χειρόγραφη εντολή ελέγχου. Τα Συνεργεία αυτά θα διενεργούν μερικούς επιτόπιους ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης:

 Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ. Ποιοι θα επιβαρυνθούν