ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το Plan B του Βαρουφάκη

Τη σύνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία ερευνά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, παρήγγειλε έρευνα στον προϊστάμενο της επίμαχης υπηρεσίας, Μανώλη Σφακιανάκη, ζητώντας να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γ.γ. Κατερινα Σαββαΐδου έχει ήδη διατάξει σχετική ΕΔΕ, όμως δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να φτάσουν γρηγορότερα στις εισαγγελικές αρχές.

Καταθέσεις

Την ίδια ώρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλητευθούν προκειμένου να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάρτυρες που αρχικά θα κληθούν να πουν όσα γνωρίζουν γύρω από το περιβόητο plan B, πρόκειται να είναι πολιτικά πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα ξεκίνησε μετά από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν δικηγόροι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ζητούν να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.