ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα προστατέψουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 

«Θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο 50%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε επίσης για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να σπάσει τα συμφέροντα που μονοπωλούν επί χρόνια έργα και εργασίες στον αγροτικό χώρο.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα βάλει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα.

Διαβάστε επίσης: