ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο διάλογος Τσίπρα-Μεϊμαράκη:Από Δευτέρα αυτό το σκηνικό τέρμα-Είμαστε όλοι στην κρίση του ελληνικού λαού

Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξαναπήρε το λόγο και διευκρίνισε ότι "δεν αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός σας έχει αναλώσιμους όλους. Μόλις καταλάβει ότι δεν του κάνετε σας αδειάζει. Δεν μπορεί να γλιτώσει από την κα Κωνσταντοπούλου και δεν θα τον διευκολύνουμε. 

Η θα δημιουργήσετε κλίμα σταθερότητας μαζεύοντας τους υπουργούς σας και την πρόεδρο της Βουλής ή θα βρείτε άλλη λύση. Εγώ σας είπα δεν μπορώ να αποτρέψω εκλογές και δεν μπορώ να κάνω εκλογές".

"Εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε να συσπειρωθείτε αλλά όχι και τόσο. Από Δευτερα πρέπει να βρείτε λύση. Αφού δεν σας βγαίνει. Εγώ σας παρακαλώ να βρείτε λύση για το καλό της χώρας. Μαζέψτε το υπουργικό συμβούλιο, μαζέψτε κάποιους βουλευτές.

Από Δευτερα αυτό το σκηνικό τέρμα. Για να τελειώνουμε κυριε πρωθυπουργε εσεις έχετε την ευθυνη και αν κάποιος βουλευτης σας ξαναμιλήσει για εκλογές κάντε του παρατήρηση και μάλιστα δημοσίως.

Απάντηση Τσίπρα 
"Στην δημοκρατία είμαστε όλοι αναλώσιμοι και είμαστε όλοι στην κρίση του ελληνικού λαού. Και τα αξιώματα τα παίρνουμε και τα χάνουμε από τον ελληνικό λαό. Δεν είμαι από αυτούς που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες του.

Είμαι εγώ αυτός που αναγνώρισα την θεσμική δυσαρμονία. Το Σύνταγμα προβλέπει να λυθούν όλα είτε εντός της Βουλής είτε με την λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε πόσο κρίσιμο είναι αυτό που ζούμε".