ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασαν με 222 ναι και 64 όχι η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο- Μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Έπειτα από μία θυελλώδη, μαραθώνια συνεδρίαση το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε με 222 ψήφους υπέρ και 64 κατά τη δανειακή σύμβαση και το τρίτο μνημόνιο. 11 τα παρών. 32 όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Βαριές απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ με 43 βουλευτές να διαφοροποιούνται (32 «όχι» και 11 «παρών»). ενώ απουσίαζε ο Γ.Ακριώτης. Στις εκπλήξεις το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μητρόπουλο.

– Όχι σε όλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, τον Στέφανος Σαμοΐλης, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου

– Παρών από την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, ο Αλέξης Μητρόπουλος, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδης, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, την Βασιλική Λέβα

– Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης

– Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

«Επώδυνη επιλογής ευθύνης» χαρακτήρισε λίγο νωρίτερα την υπό έγκριση συμφωνία με τους δανειστές ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στον Ολομέλεια της Βουλής.

«Μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα, αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω, ούτε που πάλεψα όσο κανείς, προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε που διάλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου», ανέφερε χαρακτηριστικά.