ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλοπούλου: Μου επιτίθενται γιατί…

Απάντηση στη σφοδρή κριτική που δέχεται για τις δηλώσεις της έδωσε σήμερα η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Τα όσα έχει αναφέρει για μετανάστες που λιάζονται, ότι οι ροές αυξήθηκαν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και ότι τα νησιά πλουτίζουν από τους μετανάστες, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

 

 

Για την κ. Χριστοδουλοπούλου, η επίθεση που δέχεται αποτελεί μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι δηλώσεις της με τελικό στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι ότι ανάβω εγώ προεκλογικές φωτιές», ανέφερε την Πέμπτη στον Real FM και πρόσθεσε σχετικά με τα περί πλουτισμού στα νησιά: «Όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί στους επιτήδειους που πλουτίζουν. Αλλά όταν το είπα εγώ, απομόνωσαν το απόσπασμα της συνέντευξης. Είπα στη συνέντευξη ότι έχω απεριόριστη εκτίμηση στους νησιώτες για την υπομονή και την ανοχή τους. Αλλά έγινε η συγκεκριμένα απομόνωση. Απλώς όταν μιλάω εγώ, οι ειδήσεις αποκτούν μια ιδιαίτερη υπόσταση».

«Στο πρόσωπο μου, με θωρούν ασθενή κρίκο, θέλουν να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική», ανέφερε ακόμη.

Αναφορικά με την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διευκρίνισε: «Είπα κατά τραγική σύμπτωση μόλις ανέβηκε η υπηρεσιακή πολλαπλασιάστηκαν οι ροές. Όπως δεν ήρθαν γιατί ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς είπα κατά τραγική σύμπτωση. Πράγματι οι ροές είχαν υπερβεί κάθε δυνατότητα για μας. Αλλά κάναμε πάνω από τις δυνάμεις μας και δεν αναγνωρίστηκε ποτέ. Μας χτυπούσαν ανηλεώς».

«Μισθώσαμε δύο πλοία τον Αύγουστο και τώρα τα πλοία έχουν θέσεις και μπορούν να διοχετευτούν οι πρόσφυγες και στα πλοία των γραμμών. Πληρώνουν εισιτήρια, αλλά επιπλέον τους προσφέρεται και νερό και φαγητό», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η ταυτοποίηση όχι η φιλοξενία, γιατί οι ροές ήταν σχετικά διαχειρίσιμες. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο χρόνος για τις διαδικασίες».

Για τους μετανάστες που… λιάζονται, σημείωσε ότι «πήγαιναν στις πλατείες στην Αθήνα για μερικές ώρες, γιατί πάντα έφευγαν. Και αυτό ήταν πάντα και το μεγάλο μας δίλημμα. Τι χώρους να φτιάξουμε… Μόνο οι χώροι αιτούντος άσυλο χρηματοδοτούνται».

Αναφορικά με την κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την απορρόφηση κονδυλίων, απάντησε: «Θέλουν να πουν ότι θα το εισπράξει η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Δώσαμε μεγάλη μάχη για τη λεγόμενη διαχειριστική αρχή. Έπρεπε αυτό το πρόγραμμα να το υποβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν το είχε υποβάλλει. Εμείς υποβάλλαμε το πρόγραμμα και μας εγκρίνανε τα λεφτά. Αυτό είναι για προεπιλεγμένες δράσεις, όχι για τα έκτακτα. Τώρα που θα εκταμιευτεί η πρώτη προκαταβολή, δεν θα το πιστωθεί η υπηρεσιακή, γιατί έχομε κάνει μεγάλο αγώνα. Αυτά τα 30 εκατ. είναι για επιλέξιμες δράσεις που θα γίνουν σε βάθος επταετίας. Γίνεται ακόμη μια πλαστογραφία για το τι κάναμε και δεν κάναμε. Δεν το μάθαμε από τον κ. Αβραμόπουλο».

Καταλήγοντας, η κ. Χριστοδουλοπούλου έκανε λόγο για συστηματική παραπληροφόρηση, διερωτώμενη παράλληλα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται πάντα γύρω από το όνομά μου;».

Διαβάστε επίσης: