ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών

Η "γαλανόλευκη" πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στη διοργάνωση και κατάφερε να νικήσει τόσο το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο Κροάτες, όσο και την εχθρική διαιτησία. Ο Γρηγόρης Καπετανάκης ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην Εθνική μας με ένα εκπληκτικό σουτ από τα οκτώ μέτρα στο 1.33 πριν από τη λήξη του αγώνα.

 

 

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα έγιναν επεισόδια. Όταν το σκορ ήταν 12-12, ο παίκτης της Εθνικής μας Χρήστος Παπούκας αντάλλαξε γροθιές με παίκτη της Κροατίας (αμφότεροι αποβλήθηκαν), ενώ μετά τη λήψη του παιχνιδιού, οι Κροάτες κινήθηκαν απειλητικά προς την γραμματεία, αλλά στο τέλος τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η ελληνική ομάδα περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον ημιτελικό της Παρασκευής 11/9 (16.40) που θα είναι ο νίκητής του προημιτελικού Σερβία – Ισπανία.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 12-13

Οκτάλεπτα: 3-5, 4-3, 3-3, 2-2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπάσιτς 5, Λότζινα 2, Γκάγκουλιτς 2, Μπούριτς 1, Μπούχα 1, Ζόβιτς 1.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοπελιάδης 3, Παπούκας 3, Αργυρόπουλος 2, Καπετανάκης 2, Αθυμαρίτης 2, Νικολαϊδης 1.

Διαιτητές: Ματάκε (Ρουμανία), Ζέκελι (Ουγγαρία)

"Τους πήραμε φαλάγγι και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν στο τέλος οι Κροάτες, γι αυτό δημιούργησαν στο τέλος επεισόδια. Εν πάσει περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά για μας. Είναι μια τεράστια επιτυχία, πάμε για το μετάλλιο", δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και ντελεγκέι των αγώνων Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Διαβάστε επίσης: