LIFESTYLE

Έτσι γυρίστηκε η επίμαχη σκηνή στο Βασικό Ένστικτο – ΒΙΝΤΕΟ

Το «Βασικό Ένστικτο» ανήκει στην κατηγορία των ερωτικών θρίλερ, όπου το μυστήριο και η βία μπλέκεται με το σεξ και τον αισθησιασμό.

 

 

 

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πατήσει «pause» σε αυτή τη σκηνή αυτή, απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλο καρέ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο λόγος είναι ο αυτονόητος. Για να δουν τη γενετήσια δομή της Σάρον Στόουν, όπως αποκαλύφθηκε στην ταινία «Βασικό Ένστικτο». Η σκηνή κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Σάρον Στόουν υποδυόταν την Κάθριν Τρεμέλ, μία συγγραφέα που κατηγορείται για τη δολοφονία του εραστή της, η οποία έγινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιέγραφε σε ένα απ’ τα βιβλία της.

Ο αστυνομικός που έχει αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση, τον οποίον υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας, αρχικά είναι πεπεισμένος ότι είναι ένοχη, αλλά σταδιακά αλλάζει γνώμη, καθώς η Κάθριν τον τυλίγει αργά αλλά σταθερά, στα «δίχτυα της». Το αριστοτεχνικό τέλος της ταινίας αφήνει ανοιχτό το ερώτημα σχετικά με την ενοχή της και το κοινό κάνει τις δικές του σκέψεις για το αν είναι ή όχι ένοχη.

Η Στόουν εμφανίζεται γυμνή σε αρκετές σκηνές της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, στη διασημότερη σκηνή της ταινίας, η Στόουν είναι ντυμένη. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Κάθριν Τρεμέλ οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση. Κάθεται απέναντι από τους αστυνομικούς με σταυρωμένα τα πόδια και απαντά στις ερωτήσεις με τεράστια ψυχραιμία και άνεση. Είναι εμφανές ότι με τη συμπεριφορά της προσπαθεί να προκαλέσει τους άντρες που την ανακρίνουν.Το αποκορύφωμα φτάνει όταν αλλάζει σταυροπόδι και αποκαλύπτει ότι δεν φοράει εσώρουχα.

Δείτε επίσης: