MEDIA

Αναταραχή στο Mega – Τι έγινε στη συνέλευση των εργαζομένων

Δεν δέχεται η πλειοψηφία των εργαζομένων του MEGA τη νέα πρόταση της διοίκησης του καναλιού για τις μειώσεις των αποδοχών του προσωπικού, όπως προέκυψε από Γενική Συνέλευση που είχαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

 

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μπουν στο μισθολόγιο της εταιρίας οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι των πρωϊνών εκπομπών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και διεκδικούν στην περίπτωση επιβολής τους, να έχει περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

Την ίδια ώρα, προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση της τηλεοπτικής επιχείρησης προχωρήσει σε μειώσεις η τηλεοπτική επιχείρηση λένε πως θα αντιδράσουν δυναμικά.

Σύμφωνα με τις Τυπολογίες, οι δημοσιογράφοι εμφανίζονται με διαφορετική στάση, έναντι των υπολοίπων εργαζομένων, τεχνικών και διοκητικών υπαλλήλων. Η διοίκηση του MEGA είναι πρόθυμη να καταθέσει μια άλλη πρόταση που θα κατανέμει διαφορετικά τα βάρη και θα περιλαμβάνει μηδενικές μειώσεις για τους χαμηλόμισθους και αυξημένο κούρεμα αποδοχών για τους υψηλόμισθους (22% για όσα λαμβάνουν άνω των 7.000 ευρώ).  

Το κανάλι προτείνει:

  • Αποδοχές ως 1.200 ευρώ: μηδενική μείωση
  • 1.201–1.300: μείωση 8%
  • 1.301-3.000: μείωση 13%
  • 3.001-.7.000: μείωση 20%
  • 7.000+: μείωση 22%