ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στη ΝΔ- Aλληλομαχαιρώματα μέχρι τελικής πτώσης

 

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ και όχι μόνο. Στελέχη που ήδη έχουν πάρει θέση υπέρ υποψηφίων έχουν βγάλει τα μαχαίρια και έχουν ριχτεί στη μάχη της εκλογής. Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι όχι απλώς δεν ρίχνουν τους τόνους αλλά με κάθε δημόσια εμφάνισή τους φροντίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πόλωση. 

 Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αν και αποφεύγει τις εμφανίσειςς σε ΜΜΕ, όποτε το έκανε, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά προσπαθώντας να αναχαιτίσει την επικοινωνιακή τακτική άλλων συνυποψηφίων του που τον χαρακτηρίζουν ως "μπροστινό" του πρώην Πρωθυπουργού. Ο περιφερειάρχης που είδε ότι δέχθηκε επικοινωνιακό πλήγμα από αυτές τις διαρροές, άρχισε να διαψεύδει δημόσια τα σενάρια που θέλουν την εκπροσώπησή του στο κοινοβούλιο από τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να βρίσκεται εντός αλλά και να επιτίθεται κατά της πολιτικής του. Η αγωνία του κ.Τζιτζικώστα έχει γίνει εμφανέστατη με δηλώσεις που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις όσων στήριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. 

 Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται ο 'Αδωνις Γεωργιάδης που υπερασπίζεται σθεναρά την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά καθώς συμμετείχε και ο ίδιος σε αυτή και ποντάρει όσο κανένας άλλος στο Σαμαρικό στρατόπεδο. Ο κ.Γεωργιάδης, την ώρα που σε όλες τις εμφανίσεις του αλλά και στα social media κάνει συχνές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό, ανάβει φωτιές αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τα οικονομικά της προεκλογικής εκστρατείας των άλλων υποψηφίων με τουίτ του στο οποίο αναφέρει ότι τα έξοδα της προεκλογικής του καμπάνιας είναι από την δική του και μόνο "τσέπη" και ανέρχονται στις 30.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη αναφορά του στη διαφάνεια των πόρων έχει προκαλέσει εκνευρισμό στα υπόλοιπα στρατόπεδα που θεωρούν ότι ο κ.Γεωργιάδης χτύπησε "κάτω από τη μέση".

 Στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικρατεί αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός από τις προσωπικές επιλογές του προέδρου της ΝΔ που έχει επιβληθεί στο επικοινωνιακό του επιτελείο με την άποψη "θα παίξουμε θεσμικά". Ο κ.Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να παίξει τον ρόλο της "ήρεμης δύναμης" με στοχευμένες παρεμβάσεις και εμφανίσεις αφήνοντας στην ομάδα υποστήριξής του την διαχείριση των ΜΜΕ ενώ εκείνος ακολουθεί την παραδοσιακή συνταγή της πολιτικής "ζύμωσης" με τα στελέχη του κόμματος.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο υποψήφιος που φαίνεται ότι προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του μπλοκ με στελέχη της ΝΔ αλλά και με ψηφοφόρους που τον στηρίζουν παραδοσιακά. Το επιτελείο του προσπαθεί να κερδίσει κόσμο μέσω των κοινωνικών δικτύων με επαγγελματίες γραφίστες που καθημερινά ανεβάζουν ακόμα και χιουμοριστικές επεξεργασμένες φωτογραφίες με παρεμβάσεις του στο Facebook, ενώ ο ίδιος δεν κρύβει την ενόχλησή του από την σιωπηρή άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να τον στηρίξει στη μάχη των εκλογών. 

 Παλιές καραβάνες του κόμματος, δεν κρύβουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το μέλλον της ΝΔ θεωρώντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. "Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε για πρόεδρο και κάποιοι υποψήφιοι να βομβαρδίζουν το ίδιο τους το κόμμα;" λέει πρώην υπουργός που εκτιμά ότι το κόμμα έχει μπει σε μια λαθεμένη διαδικασία που δεν περιέχει προβληματισμό και ανταλλαγή ιδεών με αποτέλεσμα η ΝΔ να πάει βιαστικά στην εκλογή ενός προέδρου που ίσως να μην έχει την τύχη να κερδίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές έναν πρωθυπουργό που έχει πει τόσα ψέματα στον λαό του.

Για το usay.gr: Μ.Κωνσταντουλάκης.