ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό το πολεμικό αεροσκάφος που κατέρριψαν οι Τούρκοι (Βίντεο)

Ρωσικό ήταν το πολεμικό αεροσκάφος που κατέρριψαν τα τουρκικά F-16 στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, πρόκειται για δικό τους αεροσκάφος, το οποίο -όπως τονίζουν- δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. 

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Στο βίντεο του HaberTurk διακρίνονται οι πιλότοι του ρωσικού μαχητικού να προσγειώνονται με τα αλεξίπτωτα, μετά τη χρήση του συστήματος εκτόξευσης. 

 

Το γραφείο του τούρκου Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομίλησε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί στην κατάρριψη του αεροσκάφους.

Από επίσημες πηγές έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για το συμβάν.