ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυτοί που εξόντωσαν το λαό απέδειξαν ότι δεν έχουν αίσθημα ευθύνης ούτε σοβαρότητα(βίντεο)

Με το προσφυγικό ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε, αν και απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας, «αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετωπίζουν με ευθύνη όσα εκτυλίσσονται». 

«Απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα. Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία πέντε χρόνια απέδειξαν ότι δεν έχουν αίσθημα ευθύνης ούτε σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει τις εσωκομματικές της διαδικασίες και το σέβομαι απόλυτα. Αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστασεων. Το γεγονός πως διαφοροποιήθηκε και στο ασφαλιστικό και στη συνταγματική αναθεώρηση και στο προσφυγικό καθιστά δύσκολη τη συνενόηση. Ειδικά όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίζεται να διαφωνεί για τα hot spots. Τότε, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι δεν υπονομεύεται η κυβέρνηση αλλά η διεθνής θέση της χώρας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν υπονομευτική στάση στο Ασφαλιστικό. Αυτοί που έχουν ψηφίσει μειώσεις συντάξεων πάνω από 40%, που υπέγραψαν το PSI, αρνούνται να καταθέσουν προστάσεις στο διάλογο. Τους ζήτησα να συνταχθούν σε μια κοινή κόκκινη γραμμή χωρίς μειώσεις συνταξεων. Αρνήθηκαν. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους. Βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της, χωρίς νέες επώδυνες μειώσεις συντάξεων.Ο διαλογος θα γίνει πρώτα στην Επιτροπή και μετά στη Βουλή. όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη τους».