ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

Αποκλειστικό: Αυτόν θέλουν για Γενικό Γραμματέα Εσόδων οι δανειστές (ΦΩΤΟ)

 'Οπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες το usay.gr, οι δανειστές πιέζουν για την τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, δικού τους, έμπιστου προσώπου. Το θέμα είχε προκαλέσει την αντρίδραση του 'Ελληνα υπουργού Ευκλέιδη Τσακαλώτου, ωστόσο οι πιέσεις όχι μόνο συνεχίζονται αλλά τίθεται πλέον και το όνομα στελέχους της Κομισιόν.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του usay.gr, πρόκειται για τον Αντώνη Καστρισσιανάκη, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στα θέματα της φορολογίας. Ο κ.Καστρισσιανάκης Είναι υπεύθυνος για την τελωνειακή πολιτική της ΕΕ, για την ασφάλεια και για την επιβολή των κανόνων ασφάλειας των προϊόντων και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας , καθώς και για τους κανόνες καταγωγής και την ομαλή ροή των συναλλαγών.

 Συντονίζει τα τελωνειακά και φορολογικά θέματα στις εξωτερικές και εμπορικές σχέσεις της ΕΕ και σε διεθνείς οργανισμούς , όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου . Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1981 και , πριν από την τρέχουσα εργασία του , ήταν διευθυντής για την πολιτική απασχόλησης στη ΓΔ Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και επικεφαλής πολλών μονάδων στις Γενικές Διευθύνσεις Απασχόλησης , Ανάπτυξης και Περιφερειακής Πολιτικής . Ήταν επίσης μέλος της Task Force για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και Μέλος του Γραφείου του Επιτρόπου Bruce Millan .