ΔΙΕΘΝΗ

To «ευχαριστώ» του Ερντογάν στον… Mr. Facebook!

Οηγέτης που έχει… «ρίξει» το twitter και απειλούσε πως θα απαγορεύσει τη χρήση του Facebook, τώρα ευχαριστεί δημόσια τον ιδρυτή του!

Τι συνέβη; Ενα μήνυμα υπεράσπισης των μουσουλμάνων, που διαχώριζε ταυτόχρονα και το Ισλάμ από τους τρομοκράτες, από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ήταν αρκετό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επαινέσει τον Mr. Facebook.

«Οπως έχω εκφράσει σε διαφορετικές πλατφόρμες, το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης. Δολοφονικά δίκτυα, που κάνουν κατάχρηση του Ισλάμ για την αυτο-εξυπηρέτηση των στόχων τους, σφαγιάζουν αθώους ανθρώπους κάθε μέρα, ιδιαίτερα  μουσουλμάνους», έγραψε σε μήνυμα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σελίδα του στο Facebook και συνέχισε:

«Αυτές οι σκιερές δομές, που ονομάζονται Daesh, Αλ Κάιντα, Μπόκο Χαράμ, Αλ Σαμπάμπ είναι πιόνια, που εξυπηρετούν σχέδια εναντίον του ισλαμικού κόσμου. Ένας τρομοκράτης δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνος. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να είναι τρομοκράτης. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για το μήνυμα του Mark Zuckerberg που επεσήμανε τη βαθιά διαφορά μεταξύ του Ισλάμ και τρομοκρατίας καθώς αυτές οι δύο έννοιες που αναφέρονται συχνά σαν όμοιες αυτές τις μέρες».