3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκριες 2023: Χιλιάδες κόσμου σε Πάτρα, Ξάνθη και Κρήτη

Η καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν στην Πάτρα, όπου πήγαν χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες.

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι εξαιτίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID-19, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού 2023.

Χαμός στην Πάτρα για το καρναβάλι

Για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με το thebest, 139 πληρώματα ή συνεργασίες πληρωμάτων και αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 50.000 καρναβαλιστές ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο. Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης, τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου.

Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού πέφτει στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15 50.

patra__10_
patra__9_
patra__8_
patra__7_

Οι χιλιάδες καρναβαλιστές παρουσίασαν ήδη ένα πρώτο φαντασμαγορικό θέαμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης, που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα, αλλά και τα φωταγωγημένα καρναβαλικά άρματα του δήμου μαγνήτισαν τα βλέμματα και φώτισαν την καρναβαλική νύχτα, όπου κυριάρχησαν η διασκέδαση και η ξενοιασιά.

patra__5_
patra__4_
patra__1_
patra__2_
patra__3_

Πλήθος κόσμου και στο Άργος

Πολύς ήταν ο κόσμος και στο Άργος που βγήκε στους δρόμους είτε για να συμμετάσχουν στην παρέλαση για το καρναβάλι είτε για να απολαύσουν την εκδήλωση.

argos__1__2
argos__2__2
argos__3__2
argos__4__2
argos__5__2

Χιλιάδες επισκέπτες στην Κρήτη για το καρναβάλι

Μεγάλη ήταν και η καρναβαλική γιορτή στο Ρέθυμνο, με τους καρναβαλιστές, τις 31 ομάδες, τα άρματα και τους χιλιάδες επισκέπτες από την Κρήτη και όχι μόνο, να γιορτάζουν την τελευταία ημέρα των Αποκριών, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στη Σαρακοστή με την αυριανή ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Η παρέλαση ομάδων και αρμάτων ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια στήθηκε το μεγάλο γλέντι στην πλατεία Μικρασιατών, με μικρούς και μεγάλους να ολοκληρώνουν τις συναντήσεις τους που διήρκεσαν πλέον των τεσσάρων μηνών, για να οργανωθεί και να ετοιμαστεί το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

rethimno-karnavali

Ο ρυθμός, η μουσική, η καλή διάθεση ξεχείλισαν σήμερα, με τους συμμετέχοντες να αντέχουν στην κούραση των ημερών, στην οποία ήταν ενταγμένες οι υπέροχες στιγμές που βίωσαν οι Ρεθεμνιώτες και οι επισκέπτες τους, με την παιδική παρέλαση, τις βραδινές καντάδες και τη χθεσινοβραδινή νυχτερινή παρέλαση. Και όλα αυτά χωρίς ούτε μία στιγμή να σταματήσουν τα πάρτι και οι μαζώξεις σε κάθε γωνιά της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες από το καρναβάλι στην Κίσσαμο:

kriti-karnavali--
kriti-karnavali
kriti-karnavali-
kriti-karnavali-pop-corn

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στη Ζάκυνθο

Πλήθος κόσμου έδωσε επίσης, το παρών στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στη Ζάκυνθο για το 2023.

zakinthos

«Βούλιαξε» η Ξάνθη για το καρναβάλι

Δυναμικά επέστρεψε το μεγάλο καρναβάλι της Ξάνθης, σύμφωνα με το xanthinea, μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω των περιορισμών της πανδημίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 38 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή λήξης είναι σήμερα με το κάψιμο του «Τζάρου».

Καρναβάλι Ξάνθης 2023 - Μεγάλος χαμός
xanthi-
xanthi
xanthii
xanthii-

Η Χαλκίδα έκαψε τον βασιλιά Καρνάβαλο

Αυλαία στο καρναβάλι της Χαλκίδας με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε μέσα στην παραλία.

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το evima, μετά τη θαλασσινή παρέλαση, από εκατοντάδες πλεούμενα και πληρώματα, σε ένα υπερθέαμα μουσικής, πυροτεχνημάτων, εφέ ήχου και φωτός, με το παραδοσιακό κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα.