3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

Δημήτρης Γιατζόγλου: Μία πρωτότυπη ομάδα στο Facebook – «Θέλω να ταξιδέψω σ ΄ολόκληρη τη γη»

Του Δημήτρη Γιατζόγλου

Κι εκεί που χάζευα μια μέρα στο facebook τυχαία έπεσα πάνω σε μια σελίδα. «Θέλω να ταξιδέψω σ΄ ολόκληρη τη γη». Εντυπωσιακό κι ως τίτλος! Άρχισα να την χαζεύω. Και αυτομάτως άρχισαν τα ταξίδια του μυαλού. Ήθελα, όμως, να μάθω περισσότερα και να σας τα πω.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι μέλος της ομάδας και μας την παρουσιάζει. «Τα μέλη μας είναι από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Κάνουν αναρτήσεις, σχολιάζουν ή απλώς παρακολουθούν. Η ομάδα δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια από την Μάρφυ Λεονταράκη. Μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών απέκτησε περίπου δύο χιλιάδες μέλη και από στόμα σε στόμα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση, φτάσαμε σήμερα να είμαστε πάνω από117.000 μέλη και μέρα με την μέρα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι.»

Η ομάδα «Θέλω να ταξιδέψω σ ΄ολόκληρη τη γη», έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως μας λέει ο Γιάννης. «Δεν είναι ένα ταξιδιωτικό φόρουμ αλλά φωτογραφικό. Όλα τα μέλη έχουμε ένα κοινό πάθος, αυτό για τα ταξίδια. Υπάρχουν πολλοί φίλοι, βεβαίως που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, ή για λόγους υγείας ή και ακόμη οικογενειακούς να ταξιδέψουν. Ταξιδεύουν, όμως μέσα από τις αναρτήσεις των άλλων μελών. Έτσι κάποιος ευχαριστιέται με το ταξίδι που αναρτά ένα μέλος και ταξιδεύει με το μυαλό του. Επίσης πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό και σε κάθε ανάρτηση σημειώνουμε όλα τα στοιχεία. Που βρίσκεται κάποιος, σε ποια χώρα, που είναι αυτό που βλέπουμε. Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι το επιθυμούν. Είναι ένας ωραίος τρόπος να μαθαίνουμε τον κόσμο, τον πολιτισμό, ήθη και έθιμα, την φύση, αλλά και την καθημερινότητα άλλων χωρών.»

Ο Γιάννης έχει ταξιδέψει πολύ. Ποια χώρα, από αυτές που έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα του έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Χωρίς δεύτερη σκέψη μου απάντησε «το Περού. Ένα ταξίδι που έκανα πριν από τρία χρόνια. Μια απίστευτη εναλλαγή τοπίων και εμπειριών. Από υψόμετρο θάλασσας και ερήμους μέχρι 3.700 μέτρα υψόμετρο. Κι ένα άλλο ταξίδι που έκανα προσφάτως, 31 Μαρτίου μα 7 Απριλίου του 2019 στην Ιορδανία, Παρά το ότι είχα οργανώσει εγώ το ταξίδι, δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ωραία. Ένα ταξίδι, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με το  τι βλέπεις, τι γνωρίζεις ή το τι ζεις. Έχει πρωτίστως να κάνει με την παρέα. Μέσα από την ομάδα, υπάρχει ένας πυρήνας, επικοινωνούμε και όταν ταξιδεύουμε μαζί, το ταξίδι γίνεται παραμύθι.»

Ο Γιάννης είναι τραπεζικός υπάλληλος. Ταξιδεύει εδώ και 28 χρόνια. Μετά την δουλειά του, αφιερώνει χρόνο για να βλέπει ντοκιμαντέρ ,αφιερώνει χρόνο στην σελίδα της ομάδας «είναι κάτι όπως για τον ποδοσφαιρόφιλο που θέλει αν δει τον αγώνα του, έτσι είναι για μας το ταξίδι.»

Τον ρώτησα αν ο ίδιος έχει ζηλέψει κάποια από τα ταξίδια που έχει αναρτήσει κάποιο άλλο μέλος, αλλά και τι καθορίζει την τιμή ενός ταξιδιού. «Έχω ζηλέψει μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική. Αυτό έχω ζηλέψει. Κάποιοι ελάχιστοι έχουν πάει προς τα εκεί. Είναι ένα ακριβό ταξίδι. Θέλει μεγάλο οικονομικό προγραμματισμό αλλά για αυτό είναι τα  ταξίδια, για να ονειρευόμαστε. Τώρα για τα οικονομικά ενός ταξιδιού, παίζει μεγάλο ρόλο η οργάνωση. Η διάρκεια, οι επιμέρους προορισμοί, αν θα επιλέξεις να κάνεις κάποιες δραστηριότητες, η ποιότητα των ξενοδοχείων αλλά και τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιήσεις.»

Αν ζηλέψατε. Αν θέλετε να αφήσετε το μυαλό σας να ταξιδέψει, γρήγορα αναζήτηση στο facebook την ομάδα «Θέλω να ταξιδέψω σ΄ ολόκληρη τη γη»