3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, LIFESTYLE, USAY TOP, ΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΑ

Μάνος Γερακίνης: Μια μοναδική ιστορία – Από στέλεχος των Harrods… ο άνθρωπος πίσω από τα ελληνικά και πιο πρωτότυπα αρώματα!

Του Δημήτρη Γιατζόγλου

Έχω μια καλή φίλη. Την Άντζελα. Χαρακτήρας ακέραιος. Χωρίς πολλές κουβέντες. Κι έχει έναν μοναδικό τρόπο με μία μόνο κουβέντα να σε κάνει να νιώθεις να αισθάνεσαι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει μια θαυμάσια οικογένεια. Αγαπάει πολύ και τα ζώα. Πολιτισμός λέγεται αυτό. Η ίδια έχει ακόμη ένα χαρακτηριστικό. Μοναδική αίσθηση της αισθητικής. Από το πιο απλό. Μου γνώρισε έναν ιδιαιτέρως επιτυχημένο Έλληνα με μια απίθανη ιστορία. Και της το χρωστάω, όπως και πολλά ακόμη.

Η ιστορία του, θα μπορούσε να είναι και σενάριο. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Και σήμερα είναι ένα από τα φωτεινά παραδείγματα δημιουργικότητας. Ο Μάνος Γερακίνης είναι ο άνθρωπος πίσω από τα ελληνικά και πιο πρωτότυπα αρώματα.

Για δέκα χρόνια εργάστηκε ως στέλεχος στο διάσημο πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο. Και μάλιστα έφτασε να εργάζεται στο τμήμα με τους VIP πελάτες. «Ήταν μια δεκαετία, ίσως η καλύτερη της ζωής μου. Από τα 22 μέχρι τα 32. Ξεκίνησα από απλός πωλητής και άρχισα σταδιακά να ανεβαίνω στην ιεραρχία. Κάθε φορά που τα πράγματα πήγαιναν καλά μου έδιναν προαγωγή. Κι έτσι βρέθηκα στο τμήμα με τους VIP πελάτες. ΄Όπως Μαντόνα, Κάιλι Μινόγκ, οικογένεια Μπέκαμ, Μικ Τζάκερ».

Τίποτα δεν χαρίζεται, εννοείται. «Πολλοί που ήρθαν να δουλέψουν εκεί έφυγαν πολύ γρήγορα. Όσο κι αν το κουβεντιάζουμε τώρα χαμογελώντας και μιλάμε για το glamour της υπόθεσης, υπήρχε απίστευτη δουλειά και τρομερές απαιτήσεις. Θα σου πω μόνο ότι το δικό μου συμβόλαιο στα Harrods είχε όρο “απεριόριστες ώρες”. Δεν κοίταξα ποτέ ρολόι».

Μετά, λοιπόν, από μια επιτυχημένη πορεία και συνεργασίες με τα κορυφαία ονόματα της διεθνούς μόδας, παράδειγμα τον οίκο Gucci, και με μια σχέση ζωής με την πολυτέλεια, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να δημιουργήσει το δικό του brand στον χώρο των αρωμάτων. Μια σειρά αρωμάτων με την δική του υπογραφή, τα «Manos Gerakinis Parfums» που έχουν κατακτήσει τον κόσμο. «Αποφάσισα να γυρίσω πίσω γιατί δούλεψα πάρα πολύ και ήθελα να κάνω κάτι δικό μου. Από μικρός είχα μια μανία με τα αρώματα. Κι επειδή ήμουν μέσα στην μόδα, τα ρούχα και τα κοσμήματα, το άρωμα πάντα για μένα ήταν κάτι μοναδικό, πιο ιδιαίτερο. Είναι αυτή η αίσθηση που συνδέεται με την μνήμη και το συναίσθημα. Είναι από τα λίγα πράγματα που μέσα σε δευτερόλεπτα μας αλλάζει την διάθεση. Όταν μυρίζουμε πούδρα θυμόμαστε ένα μωρό και σίγουρα έχουμε συνδέσει κάποιο άρωμα με την μητέρα μας. Αυτό μας δείχνει την δύναμη του αρώματος».

Τα χαρακτηριστικά των αρωμάτων του Μάνου «είναι η ποιότητα και ην διάρκεια. Κι επειδή πιστεύω ότι η  σχέση με το άρωμα είναι προσωπική, τα αρώματα μας έχουν την ιδιαιτερότητα να δημιουργούνται με γνώμονα την προσωπικότητα εκείνου που τα φορά. Όχι όπως ένα άρωμα του εμπορίου που θα το δει κάποιος από μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια και θα το αγοράσει. Επιλέγουμε πάντα τις καλύτερες σε ποιότητα πρώτες ύλες. Η πρώτη ύλη είναι από την Γαλλία. Και βέβαια στα άμεσα σχέδια μας είναι να ανοίξουμε και το πρώτο μας κατάστημα στη Ελλάδα».

Τα αρώματα «Manos Gerakinis Parfums» ταξιδεύουν ήδη σε πολλές χώρες. Εδώ θα τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία. Ενδεικτικά:

King George Hotel Perfumery στην Αθήνα

Ambassador Aegean Hotel & Suites στην Σαντορίνη

Apanema Resort  στην Μύκονο

Cavo Tagoo στην Μύκονο