3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δικηγόρος-κοινωνιολόγος Στάθης Πανταζής γράφει στο Usay.gr: Τα Παιδία Παίζει

Πραγματικά απορώ με τις θέσεις του πολιτικού μας συστήματος.

Από τη μια μεριά έχουμε μια κυβέρνηση που οδηγεί μέρα με την ημέρα την ελληνική κοινωνία στη πιο βαθιά οικονομική κρίση, μια κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος του θεού χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Με πρόσχημα την πανδημία χιλιάδες καθημερινά προβλήματα που βασανίζουν τον κάθε Έλληνα και την κάθε  Ελληνίδα έχουν μπει στο ψυγείο.

Ανεργία των νέων παιδιών, κανένας προγραμματισμός, κανένα σχέδιο.

Δανειολήπτες στη δίνη των τραπεζών. Πτωχευτικός νόμος εν δράσει.

Ακρίβεια στην αγορά. Σιγή ιχθύος.

Φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, αυξήσεις εν καιρώ επαγγελματικής καραντίνας και πολλά άλλα.

Αφήστε τι έρχεται. Σε μια πρόσφατη βόλτα που έκανα στην οδό Σόλωνος στις πόρτες των κλειστών μαγαζιών έβλεπα δεκάδες λογαριασμούς μέσα στους φακέλους.

Ο Θεός βοηθός.

Από την άλλη έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που πραγματικά απορώ για τη ρότα που έχει πάρει. Απορώ άραγε ποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα για την χθεσινή συγκέντρωση.

Ποιοι αριστεροί εγκέφαλοι σκέφτηκαν να μαζέψουν τον κόσμο στη Νέα Σμύρνη. Δε περίμενα από το Μητσοτάκη να ζητήσει συγνώμη για τον πολίτη που ξυλοφορτώθηκε. Δε περίμενα βέβαια και από το Τσίπρα να ακολουθεί μια πολιτική που ταιριάζει σε ακτιβιστικό κόμμα, ξεχνώντας το σημαντικό ρόλο που ακολούθησε ως πρωθυπουργός φέρνοντας τη χώρα σε μια καλύτερη οικονομική κατάσταση από την τρισάθλια που του παρέδωσαν.

Οι τρομεροί εγκέφαλοι που τον συμβουλεύουν, ξέρουν άραγε τη σημαίνει διαμόρφωση αξιόπιστης αντιπολίτευσης για να διαδεχτεί μια αποτυχημένη κυβέρνηση;

Ξέρουν τι σημαίνει προοπτική κυβερνησιμότητας;

Με επιλογές Κουφοντίνα θα τον εμπιστευτούν άραγε τα κεντρώα στρώματα που δίνουν πάντα τη λαϊκή εντολή εξουσίας;

Άραγε διαπιστώνουν ότι με αυτές τις επιλογές κάνουν αναγκαία και πάλι μια ανίκανη κυβέρνηση;

Μπορεί ποτέ μια αντιπολίτευση που παρασύρεται από ακραίες φωνές επαναστατικής ψευτοαριστεράς να αποτελέσει αξιόπιστη πολιτική δύναμη αλλαγής;

Δεν απαξιώνω φυσικά το κλίμα βίας που καλλιεργεί η Αστυνομία με κυβερνητική εντολή. Παρότι χιλιάδες δημοκρατικοί αστυνομικοί δεν ενδίδουν και δε συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές εντολές.

Φυσικά πρέπει γίνει θέμα η βία κατά πολιτών, αλλά στη Βουλή και όχι στη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όχι γιατί είμαι κατά των συγκεντρώσεων, αλλά γιατί είμαι κατά των θερμών συγκεντρώσεων. Συγκεντρώσεων που θα δυναμιτίσουν το κλίμα, όπως και έγινε με τον τραυματισμό του αστυνομικού και για άλλη μια φορά θα δώσουν άλλοθι στη κυβέρνηση να πει για άλλη μια φορά ένα από τα γνωστά αφηγήματά της. Ευτυχώς που δεν είχαμε και χειρότερα.

Δεν υπάρχει σοβαρός Έλληνας και Ελληνίδα, που να στρατεύεται είτε με τον πολίτη που του ασκήθηκε απροκάλυπτη βία, είτε με τον αστυνομικό που δέχθηκε ανθρωποκτόνα βία. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Αυτά ισχύουν φυσικά και για τον Κουφοντίνα. Καμία τρομοκρατία και δολοφονία δεν έκανε τον κόσμο καλύτερο. Άλλα χρειάζονται οι κοινωνίες για να γίνουν καλύτερες.

Επειδή λοιπόν σε αυτή τη χώρα, όλο και περισσότερο γίνεται εμφανές, ότι τα παιδία παίζει, αλλά ο κόσμος, όχι ο εγκάθετος, έχει αρχίσει πλέον να κουράζεται, για αυτό σοβαρευτείτε. Σκύψτε απέναντι στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, σε αυτά που κάθε μέρα βιώνει, αλλά και σε αυτά που δυστυχώς έρχονται.

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ