3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαδικός βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τα στοιχεία που θα «δέσουν» την υπόθεση

Σε 10 περίπου ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα κρίνει εν πολλοίς και το κατά πόσο είναι βάσιμος ο ισχυρισμός της κοπέλας πως είχε ναρκωθεί από τους φερόμενους ως βιαστές της.

Η ιατροδικαστική εξέταση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί δεν έδειξε στοιχεία κακοποίησης στο σώμα της 24χρονης γυναίκας, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολλά πράγματα.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες των ανακριτικών αρχών εστιάζουν στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Στις κάμερες καταγράφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις των εμπλεκόμενων και οι άνθρωποι που ερευνούν την υπόθεση ποντάρουν πολλά στα όσα θα βρουν στο βίντεο.

Παράλληλα, η 24χρονη καταγγέλλουσα ανακρίνεται ακόμα από την εισαγγελέα σύμφωνα με τον δικηγόρο της, ενώ έχει αναγνωρίσει τους δύο εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του βιασμού της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα ως δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των τεσσάρων, 27χρονος επιχειρηματίας, έχει ήδη συλληφθεί από την αστυνομία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε από τον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης να εποπτεύει την εξέλιξη της έρευνας, καθώς και να τον ενημερώνει τακτικά. Σε υπόμνησή του, ο κ. Πλιώτας ζητά να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Επιπλέον, ο κ. Πλιώτας ζήτησε την «εξάντληση των εξουσιών» του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, όπως αυτές ορίζονται από το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το εν λόγω άρθρο του ΚΠΔ αναφέρει:

«Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη.

Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης ή επί κακουργημάτων του 19ου κεφαλαίου του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα να διατάσσει την διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Ομαδικός βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Στο κύκλωμα εμπλέκονται αθλητές, παίκτες reality, επιχειρηματίες, πολιτικοί»
Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο στο Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Με αφορμή τον καταιγισμό καταγγελιών που ακολούθησε μετά την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης αποκάλυψε, το πρωί της Δευτέρας (17.01.2022) στο Πρωινό πως ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι και γνωστά ονόματα του αθλητισμού, παίκτες reality και επιχειρηματίες που έχουν σχέσεις με πολιτικούς.

«Με ενημερώνουν κορίτσια ότι οι εν λόγω κύριοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούσαν μέχρι και χθες το βράδυ κορίτσια σε πάρτι που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Τα ονόματα που έχω συλλέξει, για τα οποία είμαι σίγουρος για τους έξι από αυτούς, είναι από διάφορους χώρους. Υπάρχουν μέσα άτομα που ανήκουν στον αθλητισμό και την πυγμαχία, άτομα που έγιναν διάσημα μέσα από τα reality, προφανώς το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν και τα χρήματα να το στηρίξουν όλο αυτό».

Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση για το κύκλωμα μαστροπείας
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο, ξημερώματα της Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με βάση όσα κατέθεσε η καταγγέλουσα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Η 24χρονη στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε κι αλλά πρόσωπα. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη. Με μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

Ο 27χρονος ο όποιος συνελήφθη για το βιασμό της 24χρονης, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίζει και να επικοινωνεί με την παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», που του αποδίδεται.

Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου – Τι λέει η 24χρονη
«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή» είπε η 24χρονη κοπέλα από την Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε το βιασμό, μιλώντας στο thesstoday.gr.

Με αυτά τα θαρραλέα λόγια η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει στο ThessToday.gr μέσω του δικηγόρου της αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή εκείνων που εμπλέκονται στο φερόμενο ως περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς, όπως καταγγέλλει, οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της.

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι ακριβώς συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, όπως έγραψε το ThessToday.gr, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα, που όμως δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ωστόσο, ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες της τηλεφώνησε, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του.

Σε έρευνα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ασκηθεί δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος, σε βάρος ενός 27χρονου επιχειρηματία, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, «τρέχει» εισαγγελική έρευνα, που εξετάζει εάν υπάρχουν άτομα που εξωθούν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχετεύουν» σε πριβέ πάρτι της Θεσσαλονίκης. Σε αντίστοιχες αναφορές προχώρησε και ο δικηγόρος της 24χρονης, υποστηρίζοντας πίσω από την υπόθεση κρύβεται «μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι, και πρέπει να εξαρθρωθεί».

Η Αστυνομία συνέλαβε έναν 27χρονο, γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Λίγες ημέρες μετά, η υπόθεση πήρε διαστάσεις μετά από καταιγισμό αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Νεαρός που εργάζεται σε γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε στα social media ότι διοργάνωσε το πάρτι, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Αναίρεση

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε να ακυρώσει λίγες μέρες μετά το ίδιο πρόσωπο, υποστηρίζοντας: «Σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους “συνοδούς” του την 1η/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών». Μάλιστα ο νεαρός δημοσίευσε φωτογραφία με χτυπημένο το πρόσωπό του, που, όπως είπε, βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Μετά τις παραπάνω αναρτήσεις, άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα στο μαγαζί όπου εργαζόταν ο νεαρός, με την επιχείρηση να διαψεύδει την οποιαδήποτε σχέση της αναφέροντας: «Με τον εργαζόμενο ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπεί η συνεργασία μας».