3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στο Usay.gr: Βάζουμε…πλάτη με μηδενικό ταμείο! Το χάος … όμως συνεχίζεται!

Ξεκίνησαν  χθες…από την αρχή με μηδενικό ταμείο και κρατήσεις που για την ώρα δεν υπάρχουν… Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, περιγράφει στο Usay.gr  , το πως βιώνουν οι επιχειρηματίες της περιοχής την κρίση…του κορωνοϊού , τι επέφερε η καραντίνα , ενώ μιλά για τα παράλογα…των μέτρων που θέλουν ανοιχτά ξενοδοχεία χωρίς πτήσεις…. αλλά και για τα εξοντωτικά πρόστιμα που φτάνουν ακόμη και τις 5.000 στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα όσα αναφέρουν οι διατάξεις, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανέφικτα…
» Υπήρξε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό πρόβλημα αυτή την περίοδο, διότι ειδικά ο Βόλος, η  Πορταριά, η Μακρυνίτσα και άλλα ξενοδοχεία στο Πήλιο, ήταν γεμάτα με κρατήσεις από συνέδρια και σχολικές εκδρομές και ξαφνικά ακυρώθηκαν τα πάντα, πήγαν πίσω οι προκαταβολές, έγινε ένας οικονομικός χαμός…Όλο αυτό τον καιρό είχαμε τεράστια προβλήματα, δώσαμε μεγάλο αγώνα για να ανοίξουμε με τα πρωτόκολλα που μας έχουν παλαβώσει. Μέχρι την Τετάρτη θα ανοίξουν τα περισσότερα, δεδομένου ότι και ανάγκη για δουλειά υπάρχει και οι ξενοδόχοι είμαστε στο μηδέν. Οι πρώτες μέρες είναι νεκρές, τώρα αρχίζουν και κινούνται κάποιοι εμπορικοί αντιπρόσωποι … Κρατήσεις καινούριες από εσωτερικό και εξωτερικό δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή… απλά δεν έχουν ακυρωθεί οι κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο».
Πέρα από τις παλιές κρατήσεις που δεν ακυρώθηκαν για τη φουλ σεζόν του καλοκαιριού, ο Γιώργος Ζαφείρης επισημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν αρχίσει τα διερευνητικά τηλέφωνα για τις ημέρες του Αγίου Πνεύματος, ενώ δείχνουν ενδιαφέρον για το άνοιγμα των ξενοδοχείων , και για τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού που δε φτάνουν όμως για να καλύψουν τη χασούρα μηνών όπως λέει ο ίδιος. Αυτό που προβληματίζει τους ξενοδόχους είναι το μικρό διάστημα που μένει για να κάνουν διακοπές οι οικογένειες λόγω των σχολείων αλλά και των υποχρεώσεων των εργαζομένων …που ήταν σε αναστολή και τώρα ίσως κληθούν να δουλέψουν τον Ιούλιο.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας μίλησε στο Usay.gr και για την προκλητικότητα , του να μην υπάρχουν μέτρα για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης(airbnb) που άνοιξαν ήδη,  την ώρα που η διαπραγμάτευση για το άνοιγμα των ενοικιαζόμενων δωματίων , είναι εξοντωτική… «Παλεύουμε για να σώσουμε τη φετινή παρτίδα, για να υπάρχουν επιχειρήσεις και του χρόνου, ελπίζοντας θεού θέλοντος και κορωνοϊού …επιτρέποντος να μην έχουμε χειρότερα μαντάτα».
«Πολλές επιχειρήσεις, και στην περιοχή μας δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Ευτυχώς που αναγνωριστήκαμε ως εργαζόμενοι και πήραμε το επίδομα που ήταν ένα πολύ θετικό μέτρο, γιατί φέτος δεν υπάρχει όυτε η δυνατότητα των προκαταβολών , ούτε οι εξοφλήσεις παλιών οφειλών…Το ταμείο είναι μηδέν και εμείς θα βάλουμε πάλι πλάτη!» υπογραμμίζει ο Γιώργος Ζαφείρης.
Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν τηρήσουν τη νέα ΚΥΑ, και τα οποία φτάνουν μέχρι 5.000 ευρώ, αλλά και για τα μέτρα που οφείλουν να τηρήσουν είπε τα εξής: Εμείς θεωρούμε ότι σαφώς για οτιδήποτε ισχύει θα πρέπει να υπάρχει μια ποινή για κάποιον που δεν το τηρεί, αλλά τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά δεν το συζητάμε …. Εμείς θα τηρήσουμε τα μέτρα, και ας έχουμε παραπάνω κόστος εργασιακό και υλικών αλλά η διαδικασία είναι δύσκολη και ας φαίνεται απλή… Είπαμε όλοι οι ξενοδόχοι ότι δε θα γίνουμε χωροφύλακες! Βγαίνει μια διάταξη που λέει ανά 5 τ.μ ένας στην πισίνα , αυτό πως θα γίνει; Θα κάνω το χωροφύλακα; Θα τη φράξω να βάλω είσοδο; θα κόψω εισιτήριο; Και αν το τηρήσω εγώ αυτό και μου πει κάποιος έκατσε πολύ ώρα μέσα βγάλτον τι θα κάνω; Όλο αυτό άπτεται του παραλογισμού ότι το αεροπλάνο θα είναι γεμάτο, το λεωφορείο μισό , η παραλία 4 μέτρα κενό, ….Δε μπορείς ξαφνικά να βάζεις τέτοια μέτρα, τηρούμε τα μέτρα που πρέπει αλλά να είναι λογικά. Ειδικά στο κομμάτι της πισίνας και της παραλίας, είναι αποτρεπτικό δεν μπορεί να γίνει…
Για τις διευκρινήσεις που δεν έχουν δοθεί αν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα στα ξενοδοχεία μίλησε ο Πρόεδρος Ξενοδόχων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα του να γνωρίζουν αν θα υπάρχει υπεύθυνος επί του θέματος που θα είναι σε επικοινωνία με ξενοδόχους και νοσοκομεία και γιατρούς για τη μεταφορά του. σχετικά με το τι θα γίνει. Στα θετικά συνέταξε τη γρήγορη οργάνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που έβαλε όπως είπε σε τάξη το χάος, για να πιστοποιηθεί έγκαιρα η λειτουργία των επιχειρήσεων.
Σε ότι αφορά τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων ανέφερε μια παλιότερη συνομιλία που είχε μαζί του, όπου του είχε πει να κυνηγάει τις αρμοδιότητες μαζί με τους ανθρώπους του Τουρισμού….που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα τι βιώνουν…Δήλωσε δε ότι ο οδικός τουρισμός ήταν ξεχασμένος ενώ επισήμανε πως η Ελλάδα βρίσκεται εκτός της λίστας αρκετών χωρών που θα έρθουν για διακοπές όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία, την ώρα που εμείς έχουμε ανοίξει τα σύνορα μας για 29 συνολικά.
Τέλος ζήτησε «όπως η Πολιτεία άκουσε τους ειδικούς και μεγαλούργησε στο θέμα της υγείας, ας μεγαλουργήσει και στο θέμα του τουρισμού ακούγοντας όσους ζουν από αυτόν».