3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΥΓΕΙΑ

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι; Και γίνεται και δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα (ΦΩΤΟ)

Η ιατρός  Ειρήνη Ζάγκου μας εξηγεί τη νέα μέθοδο που υπόσχεται μια όμορφη μύτη, την οποία δεν θα θέλετε πια να κρύψετε, χωρίς χειρουργική επέμβαση και φυσικά χωρίς το κόστος και την αποκατάσταση που θα χρειαζόταν ένα κλασικό χειρουργείο. Διαβάστε εδώ όσα έγραψε στο usay.gr η γιατρός:

Όλοι έχουμε ακούσει και συμμετάσχει σε συζητήσεις κάποια στιγμή της ζωή μας για επεμβατικές χειρουργικές μεθόδους στη μύτη, τη γνωστή «και ως «Ρινοπλαστική», μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον τομέα της πλαστικής-αισθητικής χειρουργικής – και ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε μπει σε σκέψεις να το υλοποιήσουμε .

Η επέμβαση αυτή έχει λειτουργικό χαρακτήρα προς αποκατάσταση της αναπνοής, ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος είναι ο αισθητικός με σκοπό τη διόρθωση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης.

Σίγουρα, η εικόνα μας δεν αποτελεί το μόνο στοιχείο που καθορίζει την προσωπικότητά μας, έχει, όμως, σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μας. Ένα άτομο που αισθάνεται άνετα με την εμφάνισή του, διαθέτει υψηλή αυτοπεποίθηση και αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με ένα ευρύ φάσμα της καθημερινότητάς του.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι περισσότεροι καταφεύγουν στην Ρινοπλαστική για αισθητικούς λόγους και όχι για κλινικούς, διστάζουν στη σκέψη να υποβληθούν σ’ ένα πολύωρο, δαπανηρό, χειρουργείο  που θα επιφέρει σημαντικό χρόνο αποχής από τη ρουτίνα και τις δραστηριότητες του νοσηλευομένου.

Άραγε, «εάν θέλω να αλλάξω μόνο το πως δείχνει η μύτη μου εξωτερικά δε μπορώ να το κάνω χωρίς να προχωρήσω σε εσωτερικές τομές και εισαγωγές για χειρουργεία?»

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει σήμερα η μη χειρουργική επέμβαση στη μύτη.

Πολλοί, πλέον, στρέφονται σε μη χειρουργικές επεμβάσεις μύτης αφού μία μη χειρουργική επέμβαση μύτης είναι ακριβώς όπως ακούγεται – μια μεταμόρφωση που πραγματοποιείται χωρίς χειρουργείο. Αντίθετα, εγχέονται πληρωτικά υλικά, με πιο συνηθισμένα από αυτά τα υαλουρονικά οξέα, όπου βελτιώνουν την αισθητική εικόνα της μύτης και διορθώνουν τη δυσμορφία αυτής. Το ποσοστό βελτίωσης μπορεί να είναι από 70 ως και 100%, δηλαδή να επιλύσει πλήρως το οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν δυσμορφίας.

Η διόρθωση με υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται από τους ιατρούς ως επί το πλείστον για μύτες οι οποίες:

– παρουσιάζουν ύβο (καμπούρα) ή άλλα προβλήματα συμμετρίας,

– ή έχουν ήδη χειρουργηθεί και παρουσιάζουν μετεγχειρητικές δυσμορφίες.

Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη – διαρκεί μόλις 20 λεπτά –  και αναίμακτη με τα αποτελέσματα, όμως, να είναι αρκετά εμφανή και τους περισσότερους που υποβάλλονται στη θεραπεία αυτή να αισθάνονται την αλλαγή στο πρόσωπό τους άμεσα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας – τόσο άμεσα που η αυτοπεποίθηση που αποκτούν από την αρμονία στο πρόσωπό τους  τους κάνει να θέλουν να προβάλλουν το νέο αναμορφωμένο χαρακτηριστικό τους.

Η τεχνική της Ρινοπλαστικής Χωρίς Χειρουργείο στηρίζεται πρωταρχικά στο ότι αναγνωρίζουμε ανατομικά σημεία του σκελετού της μύτης τα οποία παρουσιάζουν ελλείματα ιστού ή βαθουλώματα και στη συνέχεια γεμίζουμε χρησιμοποιώντας ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως.

Η θεραπεία αυτή συνιστάται για ηλικίες άνω των 18 ετών, όταν δηλαδή έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ρινικού σκελετού.

Η όλη διαδικασία διαρκεί 15 με 20 λεπτά, άμεσα μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος, όμως, υποχωρεί το πολύ σε 24 ώρες, πράγμα το οποίο δεν είναι σύνηθες. Τυχόν οιδήματα ή εκχυμώσεις αν εμφανιστούν έχουν να κάνουν με την ευαισθησία του δέρματος, δεν είναι πολύ συχνά και υποχωρούν συνήθως σε 1-2 ημέρες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι αρκετά μεγάλη και συνήθως επαναλαμβάνεται μία μικρή συντήρηση κάθε ένα με ενάμιση χρόνο.

Το Υαλουρονικό οξύ δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από τους ιστούς. Συγκεκριμένα, το Υαλουρονικό οξύ στην περιοχή της μύτης απορροφάται σε ποσοστό περίπου από 15% μέχρι 20% τον πρώτο χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στο χρονικό αυτό σημείο ώστε να συντηρήσουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα είναι απλά να συμπληρώσουμε το Υαλουρονικό που έχει απορροφηθεί. Ο βαθμός της απορρόφησης του Υαλουρονικού οξέος κ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, ο τύπος δέρματος, η μυϊκή δραστηριότητα, η θέση έκχυσης, η πυκνότητα και η ποιότητα του συγκεκριμένου υλικού. Χρησιμοποιώντας το Υαλουρονικό Οξύ σαν εμφύτευμα έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε υπερδιόρθωση ούτε υποδιόρθωση του ελλείμματος αλλά κάνουμε ρεαλιστική αποκατάσταση της δυσμορφίας σε πραγματικό χρόνο. Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια ουσία αδρανής κάτι που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αντιδράσεις, ούτε δημιουργεί φλεγμονές. Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εμφυτεύεται εκεί παραμένει, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, δεδομένου ότι υπάρχει το αντίδοτο της YΑΛΟΥΡOΝΙΔΑΣHΣ μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να αφαιρέσουμε όση ποσότητα υαλουρονικού οξέος θέλουμε από οποιοδήποτε σημείο εφαρμογής. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επαναφέρουμε αν το επιθυμούμε στο 100% της αρχικής εικόνας. Το γεγονός αυτό κάνει το Υαλουρονικό οξύ ένα εξαιρετικά ασφαλές και πλήρως προβλέψιμο υλικό για την τελική εικόνα της περιοχής που το εφαρμόζουμε.

 

 

Ειρήνη Ζάγκου

Ιατρός

@dr_eirini_zagkou