3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο 12χρονος που τον μαχαίρωσε στην Τρίπολη συνομήλικός του

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του 12χρονου που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από 13χρονο.

Ο ανήλικος από την Τρίπολη βγήκε από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και πλέον νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με δύο σοβαρά τραύματα. Το ένα είναι στον λαιμό και το άλλο στο αριστερό του μάτι, ωστόσο οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα τα αντιμετωπίσει.

Την ώρα που το θύμα της επίθεσης έβγαινε από τη ΜΕΘ, ο 13χρονος θύτης, που σόκαρε με την πράξη του την τοπική κοινωνία της Τρίπολης (και όχι μόνο), περνούσε χθες την πόρτα του ανακριτή, δεχόμενος σωρεία ερωτημάτων για το τι συνέβη.

Σύμφωνα με το Star, υποστήριξε ότι δεν ξεκίνησε εκείνος τον καβγά και μάλιστα ανέφερε ότι ο 12χρονος του επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και εν συνεχεία έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο χέρι, πριν εκείνος το αρπάξει και επιτεθεί με τη σειρά του. Για το συγκεκριμένο τραύμα στο χέρι, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να αποφανθεί αν είναι αμυντικό ή αν προκλήθηκε από τον ίδιο κατά τη διάρκεια του καβγά.

Ο 13χρονος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και είπε στον ανακριτή ότι θα ήθελε να απολογηθεί και στον συμμαθητή του και να γίνουν και πάλι φίλοι όταν βγει από το νοσοκομείο.

Μετά την απολογία του, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και θα πρέπει να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα όπως επίσης και να τον παρακολουθεί παιδοψυχολόγος.