3 top δεξιά, Πολιτισμός

Υποψήφια για 4 Όσκαρ η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

Υποψήφια για τέσσερα βραβεία είναι η ταινία «Bugonia» του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, στα 98α Βραβεία Όσκαρ: Καλύτερη ταινία, Α’ Γυναικείος Ρόλος (Έμα Στόουν), Διασκευασμένο Σενάριο (Γουίλ Τρέισι) και Μουσική (Τζέρσκιν Φέντριξ).

Η ταινία του Ράιαν Κούγκλερ «Sinners» (Αμαρτωλοί) κυριαρχεί απόλυτα, συγκεντρώνοντας 16 υποψηφιότητες και σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων στην ιστορία της Ακαδημίας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κούγκλερ είναι υποψήφιος και για σκηνοθεσία και για σενάριο, ενώ ο πρωταγωνιστής της ταινίας Μάικλ Μπ. Τζόρνταν κέρδισε την πρώτη οσκαρική υποψηφιότητα της καριέρας του, για τον Α΄ ανδρικό ρόλο.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το «One Battle After Another» (Μια μάχη μετά την άλλη) του Πολ Τόμας Άντερσον, με 13 υποψηφιότητες.