slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 53χρονος στο ΑΧΕΠΑ – Σοβαρή και η κατάσταση ενός νεαρού

Οκτώ είναι τα κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι στην ΕΡΤ ο Συμεών Μεταλίδης, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος του κέντρου αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Εξ αυτών, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 53χρονος από την Κοζάνη, διασωληνωμένος για τρίτη μέρα, ενώ σοβαρή κρίνεται και κατάσταση της υγείας ενός νεαρού που νοσηλεύεται με πνευμονία.

Εξάλλου, τρία κρούσματα επιβεβαιώθηκαν χθες στην Καστοριά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης. Οι δύο είχαν επισκεφθεί ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία και σφραγίστηκαν. Ο τρίτος είναι εργαζόμενος του νοσοκομείου της πόλης, συνάδελφος του 53χρονου που βρίσκεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ.

Σημειώνεται πως από το ΑΧΕΠΑ εξιτήριο έλαβε η 38χρονη γυναίκα, που θεωρείται η ασθενής-«μηδέν» και ο γιος της. Ωστόσο θα παραμείνουν και οι δύο σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ο τελευταίος ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πως οι ασθενείς με COVID-19 στη χώρα μας ανέρχονται στους 117.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.