GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Εξωτερικών μαθαίνει ελληνικά «staellinika» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από τα νέα παιδιά, αλλά και της γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική μυθολογία πήρε το Υπουργείο Εξωτερικών.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ (Καναδάς) ολοκλήρωσε την διαδικτυακή πλατφόρμα www.staellinika.com, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά των αποδήμων Ελλήνων για εξ αποστάσεως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και μυθολογίας.

Η έναρξη της πλατφόρμας η οποία είναι χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έγινε νωρίτερα λόγω των συνθηκών που υπάρχουν με τον κορωνοϊό και η πλήρης έκδοσή της θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο 2020.

Διπλωμάτες από όλο τον κόσμο διαβάζουν ελληνικά

Άλλη μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας  υλοποιήθηκε με την συνδρομή Πρέσβεων οι οποίοι στα βίντεο που ακολουθούν διαβάζουν ελληνική λογοτεχνία.

Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών «μέσα από την προβολή της οικουμενικότητας και της διαχρονικότητας της ελληνικής λογοτεχνίας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας συμμετέχει στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αποστείλει ένα μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την κοινή απειλή, αλλά και να καταδείξει ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».