slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς μετά το… πάρτι της Αγίας Παρασκευής!

Την ανησυχία του για το πάρτι των 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή, το οποίο έγινε την δεύτερη μόλις μέρα της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Φυσικά το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι στην φάση που βρισκόμαστε στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προκύψανε πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούσματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.

Για «παρανόηση ότι τελείωσε η επιδημία» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες από το επεισοδιακό πάρτι στην Αγία Παρασκευή.

«Είναι τεράστιο λάθος αυτό. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, δεν επιτρέπεται παραβίαση των κανόνων γιατί θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» συνέχισε ο κ. Σύψας υπενθυμίζοντας ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στην Ιταλία «και άνοιξαν οι πόρτες της κόλασης και δεν έχουν κλείσει ακόμα. Έτσι απότομα θα γίνει. Εάν διασπείρουμε ανελέητα στην κοινότητα, αυτό θα γίνει».