ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ο… Δόκτωρ Τραμπ ξαναχτυπά! «Παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και καιρό!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει το αμφιλεγόμενο φάρμακο υδροχλωροκίνη το οποίο ο ίδιος προωθούσε αρχικά ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού.
«Ναι παίρνω υδροχλωροκίνη εδώ και καιρό γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους καταστημάτων και αλυσίδων εστίασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθυντής αμερικανικής δημόσιας υπηρεσίας καθ’ ύλην αρμόδιας για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, Ρικ Μπράιτ, έκρινε ότι απομακρύνθηκε από τη θέση για πολιτικούς λόγους, επειδή εναντιώθηκε στην ευρεία χρήση χλωροκίνης, ανθελονοσιακού φαρμάκου που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαφημίσει επανειλημμένα, μιλώντας για «θείο δώρο» που ίσως «αλλάξει το παιχνίδι».

Στο μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να εξαπολύει κατηγορίες κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγορώντας τον ότι είναι «μαριονέτα της Κίνας».