ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε ποια είναι η νοσοκόμα που έγινε διάσημη για τη… στολή της!

Τον γύρο του κόσμου έκαναν μέσω διαδικτύου οι φωτογραφίες Ρωσίδας νοσοκόμας, να φορά μόνο τα εσώρουχά της κάτω από την ειδική προστατευτική στολή, ενώ φροντίζει ασθενείς στο νοσοκομείο.

Στη Ρωσία έχει ξεσπάσει σάλος, ενώ η νοσοκόμα φέρεται να είναι αντιμέτωπη με πειθαρχική διαδικασία από τις τοπικές υγειονομικές αρχές, καθώς παραβίασε τους κανόνες ένδυσης.

Η νοσοκόμα που πλέον φοβάται ότι οι αρχές του νοσοκομείου μπορεί να την απολύσουν, δήλωσε ότι «έκανε πολλή ζέστη» κάτω από τη στολή και ότι δεν κατάλαβε το πόσο «διάφανη» ήταν.

Πάντως οι άντρες ασθενείς ανέφεραν ότι δεν «έχουν κάποιο πρόβλημα» με την αμφίεση αν και ήταν «κάπως άβολο». Εκτός όμως από τους ασθενείς αλλά και πολλούς χρήστες του ίντερνετ, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την 23χρονη νοσοκόμα και ζήτησαν να μην τιμωρηθεί, τη στήριξή τους εξέφρασαν γιατροί και νοσηλευτές, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό, στο Νοσοκομείο της Τούλα.

Επίσης, όπως λένε, το πρόβλημα του νοσοκομείου θα έπρεπε να είναι η κακής ποιότητας στολή που της έχουν δώσει, η οποία δεν πληροί τις προδιαγραφές και δεν μπορεί να την προστατεύσει από τον ιό, και όχι τα εσώρουχά της.