3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Τούρκοι «επιβεβαιώνουν» την Ελλάδα και στήνουν παγίδα

Επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της Ελλάδας από την Τουρκία αλλά μάλλον αυτή η επιβεβαίωση καλύτερο θα ήταν να μην υπήρχε, αφού η ύπαρξη της δείχνει πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί την τακτική του σκωτσέζικου ντους για την οποία μίλησε προ ημερών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την στρατηγική της επιδίωξή που είναι να ανοίγει θέματα και κάποια στιγμή να αρπάξει ότι μπορεί από την Ελλάδα ή έστω να μην αφήσει την χώρα μας να προχωρήσει στην εφαρμογή κυριαρχικών δικαιωμάτων της ή την αξιοποίηση του πλούτου της.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Παραμονές της ενημέρωσης των κομμάτων, δια των Βουλευτών τους που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στο Υπουργείο Άμυνας από τον Νίκο Δένδια και ενώ Τσαβούσογλου και Ακάρ έχουν μιλήσει και απειλήσει την Ελλάδα με νέο μεταναστευτικό κύμα και εμμέσως με σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας στο Αιγαίο γιατί όπως λένε η Ελλάδα παρενοχλεί τα πλοία τους (!) ο Τούρκος Πρέσβης έρχεται να ρίξει τους τόνους.

Ο Τούρκος Πρέσβης μίλησε για τον Έβρο και είπε πως πρόκειται για απολύτως φυσιολογικό τεχνικό ζήτημα ανάμεσα σε γειτονικά κράτη λέγοντας πως δεν είναι συνοριακή διαφορά η διαφορά μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο θέλοντας από την μία να ρίξει του τόνους και από την άλλη να δείξει πως θεωρεί απόλυτα φυσικό να έχει διαρκώς σε συναγερμό την Ελλάδα η Τουρκία πότε με την κράτηση Ελλήνων στρατιωτικών, πότε με πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορά και πότε με «τεχνικά ζητήματα».

Η παγίδα της Τουρκίας είναι προφανής. Με το προσωπείο της δήθεν αθωότητας ανοίγει θέματα τα οποία μαζεύει για να βάλει όποτε καταφέρει να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι ως «πακέτο» διμερών διαφορών με στόχο να «δώσει» στην διαπραγμάτευση στην Ελλάδα όσα δικαιωματικά ανήκουν στην χώρα μας και να πάρει ότι προλάβει.

H πρόθεση της Τουρκίας είναι φανερή και στα ελληνικά κόμματα τα οποία έτσι και αλλιώς πάνε στην ενημέρωση που ετοιμάζει ο Νίκος Δένδιας έτοιμα για αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως «δυστυχώς αυτά που συνέβησαν στον Έβρο δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Πρέπει να τα εντάξουμε στην γενικότερη προσπάθεια της Τουρκίας να «ανεβάσει πίστα» στην επιθετικότητά της, όπως φαίνεται και από τα νέα ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα νησιά, στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την αντίστοιχη ρητορική της».