ΔΙΕΘΝΗ

Η Αμερική φλέγεται αλλά η αστυνομική βία συνεχίζεται! Άσκοπη χρήση τίζερ σε ζευγάρι αφροαμερικανών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άσκοπη χρήση βίας από αστυνομικούς εναντίον αφροαμερικανών δεν έχει τέλος στις ΗΠΑ καθώς, ενώ η χώρα φλέγεται από τις διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλοιντ, ένα ακόμα ανάλογο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας.
Στην Ατλάντα, ένα ζευγάρι βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, όταν ομάδα των ειδικών δυνάμεων εμφανίστηκαν μπροστά τους και τους έβγαλαν βίαια έξω από το όχημα. Αν και το ζευγάρι δεν έδειξε να αντιστέκεται, οι αστυνομικοί επέδειξαν βίαιη συμπεριφορά όπως φαίνεται και στο βίντεο, χρησιμοποιώντας τίζερ προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν και να τους βγάλουν εκτός.
Το περιστατικό πήρε γρήγορα διαστάσεις, με την δήμαρχο της Ατλάντα, Κέισα Λανς Μπότομς να κάνει λόγο για «συγκλονιστικό» περιστατικό. Μάλιστα, ακόμη και ο επικεφαλής της αστυνομίας δήλωσε οργισμένος από τους αστυνομικούς και αποφασίστηκε να απολυθούν οι δύο από τους πέντε που χρησιμοποίησαν το τίζερ, ενώ άλλοι τρεις μετατέθηκαν σε γραφείο και παραμένουν υπό έρευνα.
Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο των επεμβάσεων της αστυνομίας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.
Η δήμαρχος της πόλης, ανέφερε πως οι κατηγορίες που είχαν αποδοθεί στο ζευγάρι απορρίφθηκαν και έμεινε ελεύθερο. Σύμφωνα με μαρτυρίες των δημοσιογράφων που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου, ενώ έβαλαν χειροπέδες στην γυναίκα συνοδηγό, ρίχνοντάς την στο έδαφος, ενώ ένας άλλος δημοσιογράφος ανέφερε πως ένας εκ των αστυνομικών έσκασε τα ελαστικά του οχήματος.