3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι χάρτες της Τουρκίας και το παράδειγμα του 1912

Οι Τούρκοι βγάζουν την γλώσσα στην παγκόσμια κοινότητα και όχι μόνο παραδέχονται αλλά διαφημίζουν επερχόμενες παρανομίες.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η Τουρκία πραγματοποίησε όπως έχει ήδη γράψει το USAY.gr την πρόβα τζενεράλε για την ενεργότερη εμπλοκή της στον εμφύλιο της Λιβύης αλλά και μία δοκιμή υποστήριξης ερευνητικών της σκαφών τα οποία αναμένεται να κινηθούν άμεσα στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου.

Και δεν το έκαναν «διακριτικά». Αντίθετα το δείχνουν με βίντεο, με φωτογραφίες ακόμα και με χάρτες που προκλητικά αν όχι και με μία δόση ειρωνείας δείχνoυν τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας να κινούνται από την Τουρκία προς την περιοχή ανοιχτά της Λιβύης όπου και βρίσκονται ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας με μία πορεία που δήθεν επιχειρεί να σεβαστεί τον εναέριο χώρο της Ελλάδας αλλά στην πραγματικότητα κινούμενοι σταθερά παραβατικά ως προς τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και με στόχο να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από την αεράμυνα μας.

Το USAY.gr ρώτησε απόστρατους που το πάει η Τουρκία, και οι εκτιμήσεις λένε πως ο Ερντογάν θα πιέσει άμεσα την Ελλάδα στην περιοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου ακόμα και με ένα πυροτέχνημα μίας απλής «βόλτας» ενός ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας το οποίο η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για την αντίδραση της Ελλάδας που θα δικαιολογήσει την κλιμάκωση της έντασης.

Τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα;

Η αντίδραση μας από την στιγμή που θα εντοπιστεί τουρκικό πλοίο ακόμα και με την συνοδεία πολεμικών σκαφών να κινείται προς περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι δυναμική αλλά και ψύχραιμη εκτιμούν πηγές που μίλησαν στο USAY.gr.

Και θυμίζουν πως σαν σήμερα, στις 13 Ιουνίου του 1912 μία κίνηση της Ελλάδας κράτησε τους Τούρκους στο έδαφος της Τουρκίας για 15 ημέρες.

Είχε προηγηθεί επιθετική κίνηση τουρκικού αεροσκάφους κατά ελληνικού το οποίο ξεκίνησε αερομαχία και πήγε το τουρκικό μέχρι το Μπουλεβαντίν, καταδιώκοντας το. Η δυναμική αντίδραση της Ελλάδας καθήλωσε για 15 ημέρες την τουρκική αεροπορία.

Αυτή η γλώσσα, της δυναμικής αντίδρασης, χωρίς να χρειάζεται να φτάσει στα άκρα η χώρα μας, φαίνεται πως είναι η μόνη που καταλαβαίνει η Τουρκία, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που παράλληλα επισημαίνουν την τραγική εικόνα της Ευρώπης αλλά και του ΝΑΤΟ οι οποίοι βλέπουν ένα κράτος ταραξία και στην περίπτωση του ΝΑΤΟ ένα μέλος τους που κινείται επιθετικά κατά άλλου, χωρίς να κάνουν τίποτα και όχι μόνο να μην κάνουν το παραμικρό αλλά να επιτρέπουν και στην Τουρκία να υπονοεί πως έχει ενημερώσει για τις προκλήσεις της το ΝΑΤΟ αφού ο Ακάρ έκανε γνωστό πως είχε και συνομιλία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την Λιβύη!