ΔΙΕΘΝΗ

Αυτή είναι η εικόνα του Τραμπ που δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί!

Μεγάλη έκταση στα social media έχει πάρει η εικόνα του καταρρακωμένου Τραμπ μετά τη συγκέντρωση στην Οκλαχόμα που δεν πήγε και τόσο καλά.

Αυτό που φαίνεται στην πρόσφατη εμφάνισή του το Σάββατο, όταν μιλούσε μπροστά σε μισοάδεια αρένα στην Τούλσα της Οκλαχόμα, στην πρώτη μετά από καιρό, (λόγω κορωνοϊού) προεκλογική του συγκέντρωση είναι ενδεικτικό της … πτώσης.

Η φιέστα που αποδείχθηκε φιάσκο «κούρασε» τον Αμερικανό Πρόεδρο ο οποίος στη επιστροφή του προς τον Λευκό Οίκο κατέβηκε από το προεδρικό ελικόπτερο Marine One με το πουκάμισο ξεκούμπωτο στο γιακά, λυμένη γραβάτα και το καπέλο με το σύνθημα “Make America Great Again” («Να Κάνουμε Ξανά Μεγάλη την Αμερική») στο χέρι.

Ενώ δεν είχε και πολλή όρεξη να σηκώσει το βλέμμα από το έδαφος.

Το βίντεο του καταρρακωμένου Τραμπ μετά την αποτυχημένη ομιλία του έκανε το γύρο του Διαδικτύου και οι επικριτές του δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «περπάτημα της ντροπής» (“walk of shame”) ενός προέδρου που έχει διχάσει τη χώρα.

Κάποιοι συνέκριναν τον Τραμπ με άλλους ηγέτες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση μετά από μια αιφνίδια ανατροπή της τύχης στη διάρκεια της Ιστορίας, όπως ο Μέγας Ναπολέων…

Ή με απογοητευμένους οπαδούς που επιστρέφουν σπίτι μετά από μια συντριπτική ήττα της ομάδας τους…

Ενώ στο Τικ Τοκ ανέβηκαν βίντεο με βαριεστημένους ή καθισμένους αναπαυτικά να αναπαριστούν την ομιλία του Τραμπ.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιλι Μακένανι προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι επιμένοντας στο Fox News ότι ο Τραμπ ήταν στην πραγματικότητα ευχαριστημένος (!) με το πλήθος των οπαδών του στην αρένα, μολονότι τους έλειπε η συνήθης «ζωντάνια». «Ο Πρόεδρος κάθε άλλο παρά εκνευρίστηκε», είπε. «Ο Πρόεδρος ένιωσε να αντλεί ενέργεια. Ήμουν μαζί του μετά τη συγκέντρωση. Ήταν τεράστια επιτυχία. Είχε κέφια στο προεδρικό ελικόπτερο»…

Στο μεταξύ το βίντεο που κυκλοφόρησε με την εικόνα ήττας Τραμπ έχει μουσική υπόκρουση το Creep (φρικιό) των Radiohead.