3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα «βάζει στο μάτι» την Θράκη

Οι Τούρκοι συνεχίζουν με κάθε ευκαιρία την προσπάθεια σφετερισμού της ταυτότητας της μουσουλμανικής μειονότητας και ισοπέδωσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε συνιστώσας. Προκλητικά κάνουν λόγο για δήθεν τουρκική μειονότητα και έτσι όχι μόνο αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο αλλά καταλήγουν σε παραβίαση των δικαιωμάτων των μελών της μειονότητας.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Για να παίξει τα εμπρηστικά της παιχνίδια η Άγκυρα και να δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο για να βάζει ζητήματα στο τραπέζι κάνει πως δεν ακούει ακόμα και την ίδια την μειονότητα που τονίζει πως είναι θρησκευτική και όχι εθνική.

Αυτή την φορά η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα αποφάσισε για να ρίξει λάδι στην φωτιά να κοινοποιήσει την ανάρτηση του Προξενείου που σε συλλυπητήριο μήνυμα του και πάλι κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα.

Είναι άλλη μία απόδειξη της προκλητικότητας της Τουρκίας η οποία στόχο έχει πάντα να παίζει με τα σπίρτα μέσα σε μία πυριτιδαποθήκη αδιαφορώντας και για το Δίκαιο και για την πιθανή εκρηκτική εξέλιξη.